Πολιτική

Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη να προχωρήσει ενωμένος για την απαλλαγή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη να προχωρήσει ενωμένος για την απαλλαγή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη να προχωρήσει ενωμένος για την απαλλαγή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να απογοητεύουμε όσους πίστεψαν σε μας»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει ευθύνη απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους και τα μέλη του να προχωρήσει ενωμένος μπροστά με στόχο την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη», αναφέρει η Βούλα Κεχαγιά σε συνέντευξη της στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει μέσα από ειλικρινή διάλογο να υπερβεί την εσωστρέφειά του και να οδηγηθεί σε ένα δημοκρατικό Καταστατικό Συνέδριο που θα σηματοδοτήσει μία νέα αρχή: Ένα νέο ξεκίνημα με στόχο την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας και την εφαρμογή ενός σύγχρονου, αξιόπιστου και απολύτως κοστολογημένου κυβερνητικού προγράμματος που θα επικεντρώνει στον πολίτη και τις ανάγκες του». Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «οφείλει να ξεπεράσει λοιπόν τα εσωτερικά του και να στείλει καθαρά μηνύματα» και πως «δεν έχουμε την πολυτέλεια να απογοητεύουμε όσους πίστεψαν σε μας…».

Σχετικά με τον «οιονεί διάλογο» μεταξύ Κασσελάκη-Τσίπρα και στη δημοσιογραφική επισήμανση ότι «το κλίμα δείχνει να επιδεινώνεται διαρκώς», η κυρία Κεχαγιά απαντά: «Ας μην προτρέχουμε. Το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μία από τις τελευταίες αναρτήσεις του είναι ότι χρειάζονται καθαρά λόγια προκειμένου να πάμε όλοι μαζί χωρίς να χάνουμε το δάσος: την αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας».

Ερωτηθείσα για τις γαλλικές εκλογές αναφέρει ότι το αποτέλεσμα τους «στέλνει για ακόμη μία φορά ένα ηχηρό μήνυμα στις ηγεσίες όλων των ευρωπαϊκών χωρών για αλλαγή πολιτικής αλλά και στο διευθυντήριο των Βρυξελλών για άμεση αναθεώρηση της συνολικής στρατηγικής της ΕΕ». Σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «μεγάλο παράθυρο ελπίδας ανοίγει η κοινή προσπάθεια των προοδευτικών δυνάμεων της Γαλλίας που παραμέρισαν τις υπαρκτές διαφορές τους για να αποτρέψουν την επικράτηση μίας ακροδεξιάς λαίλαπας συμπράττοντας εκλογικά σε ενιαίο μέτωπο». Εκφράζει την ελπίδα στον δεύτερο γύρο να πετύχουν την ανατροπή και να συσπειρωθούν και άλλες δυνάμεις γύρω τους, ενώ προσθέτει ότι «πάντως, η συμπόρευσή τους αποτελεί σημείο αναφοράς και πρόκριμα για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις σε μία περίοδο που η Ακροδεξιά επιδιώκει να μας γυρίσει πίσω με την ανοχή της Δεξιάς».

Υποστηρίζει ότι η ΝΔ δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την αύξηση των ποσοστών των ακροδεξιών σχηματισμών και στην Ελλάδα και πως «είναι καθήκον των προοδευτικών δυνάμεων να εμποδίσουν την ”άνθιση” ακραίων συντηρητικών δυνάμεων». Αναφέρει ότι ο κ. Κασσελάκης «αμέσως μετά τις ευρωεκλογές έδειξε τον δρόμο». «Η συνεννόηση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο των προοδευτικών δυνάμεων είναι ικανή να ανακόψει τις πρακτικές της κυβέρνησης που πολλές φορές χαϊδεύει τα αυτιά της Ακροδεξιάς ή και αποδέχεται την στήριξή της για να περάσει νομοσχέδια που δεν χαρακτηρίζονται από φιλολαϊκό χαρακτήρα», λέει. Προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα λειτουργήσει ως επιταχυντής των εξελίξεων τουλάχιστον σε επίπεδο Κοινοβουλίου», σημειώνοντας ότι «είναι ωστόσο και θέμα των άλλων πολιτικών όμορων χώρων να δείξουν αν ανταποκρίνονται στην πρόσκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για συνεννόηση εντός και εκτός Βουλής».

«Ούτως ώστε από τα κάτω να φανεί αν μπορούν να δημιουργηθούν οι συνθήκες για κάτι ευρύτερο που θα φθάσει και στην κορυφή», σημειώνει, προσθέτοντας πως «ούτως ή άλλως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως υπεύθυνο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προχωρήσει κοιτώντας μπροστά για το καλό όλων μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments