Πολιτική

Μέτωπο Σαμαρά – Καραμανλή με κριτική κατά Μητσοτάκη

Μέτωπο Σαμαρά – Καραμανλή με κριτική κατά Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [368540] 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο ένας κατήγγειλε σχεδόν όλο το εύρος της πολιτικής της κυβέρνησης, ο δεύτερος συμφώνησε.

Όλο το σκηνικό ήταν ασυνήθιστο για τα δεδομένα της σύγχρονης πολιτικής επικοινωνίας: Μια εκδήλωση σε μια μουντή αίθουσα ενός αδιάφορου μουσείου, μέσα στο κατακαλόκαιρο, για ένα βιβλίο που έχει εκδοθεί εδώ και τρία χρόνια, με έναν πρώην Πρωθυπουργό, αλλά νυν κυβερνητικό βουλευτή, να εκφωνεί μια ομιλία πιο αντιπολιτευτική και από αυτή που θα έδινε ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναν δεύτερο πρώην Πρωθυπουργό, απόμαχο πλέον, να λέει και αυτός πάνω κάτω τα ίδια, πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να χειροκροτούν —και με έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο να παρακολουθεί από την πρώτη σειρά, αναγκαστικά και κάπως αμήχανος.

Σε όρους μικροπολιτικής —το αν αυτό μπορεί να αναπτύξει μια δυναμική για μείζονες πολιτικές εξελίξεις είναι νωρίς ακόμα να κριθεί— η εκδήλωση, το βράδυ της Δευτέρας στο Πολεμικό Μουσείο, σηματοδότησε τον συντονισμό του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή, απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τις πολιτικές του οποίου επέκριναν δημοσίως, με αφορμή και το πρόσφατο, μέτριο για τη ΝΔ, αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Τα όσα ειπώθηκαν από τους δύο πρώην προέδρους της Νέας Δημοκρατίας —με την ασφάλεια, βέβαια, της απόστασης από την εξουσία και από την ευθύνη διακυβέρνησης μιας χώρας σε τόσο επικίνδυνους καιρούς—, συνιστούν ένα πλήγμα για τον Πρωθυπουργό, ή αν θέλετε, μια πρώτη σοβαρή αψιμαχία για κάτι που μπορεί να κλιμακωθεί σε πόλεμο στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Το ότι από το Μέγαρο Μαξίμου είπαν ότι δεν σχολιάζουν δηλώσεις ή ομιλίες πρώην Πρωθυπουργών, δεν εξωραΐζει τα πράγματα, απλώς υπάρχει μια επιχείρηση να μη δοθεί συνέχεια —λογικά την ίδια απάντηση θα δώσει στο μπρίφινγκ της Τρίτης ο Παύλος Μαρινάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που ήταν παρών στην εκδήλωση. Δεν ήταν ο μόνος. Στο Πολεμικό Μουσείο το παρών έδωσαν υπουργοί όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της ΝΔ ας μην το ξεχνάμε, ή ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και νυν ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής Χανίων και αδελφή του Πρωθυπουργού. Ηταν όμως και η Βασιλική Θάνου, πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή Πρωθυπουργός το 2015 με επιλογή Αλέξη Τσίπρα (αξέχαστες και πάντα παρούσες τελικά αυτές οι υπόγειες συγγένειες της καραμανλικής ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ…)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments