Πολιτική

Μητσοτάκης: Εκλογές το 2027 – Η ΝΔ κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα [vid]

Μητσοτάκης: Εκλογές το 2027 – Η ΝΔ κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [370524] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ENRICO LETTA ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ECONOMIST "28η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, το δεύτερο ή τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στην Κεντροδεξιά ποσοστιαία στην Ευρώπη», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 

«Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, το δεύτερο ή τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στην Κεντροδεξιά ποσοστιαία στην Ευρώπη», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συζήτησης με τον Enrico Letta, στο πλαίσιο του 28ου ετήσιου συνεδρίου «Economist Government Roundtable».

Ο πρωθυπουργός είπε αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών: «Είχαμε θέσει έναν στόχο που δεν πετύχαμε και λαμβάνω σοβαρά υπόψιν μου τα μηνύματα. Υπήρξε κόπωση των πολιτών λόγω των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων αλλά κάποιοι επίσης επέλεξαν τις ευρωεκλογές για να στείλουν μήνυμα για το κόστος διαβίωσης και αυτό είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν άλλαξαν οι θεμελιώδεις πολιτικές δυναμικές. «Υπάρχει είπε ένα κεντροδεξιό κόμμα που ελκύει πολύ κόσμο με ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί αλλά και ανθρώπους του προοδευτικού κέντρου κάτι που μοιάζει άπιαστο για άλλα μεγάλα κόμματα της ΕΕ».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι στόχος είναι τα επόμενα 4 χρόνια να κλείσουμε την ψαλίδα με την Ευρώπη, ότι δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές και αυτές θα γίνουν το 2027 και πρόσθεσε μάλιστα ότι όσοι τον είχαν αμφισβητήσει όταν το έλεγε και στην πρώτη θητεία του θα διαψευσθούν και πάλι. «Θα κριθούμε στο τέλος της 4ετιας», είπε.

Χαρακτήρισε τον εαυτό του ως έναν εκ πεποιθήσεως μεταρρυθμιστή. «Έχουμε μια νωπή ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε και υπογράμμισε όσον αφορά στο μήνυμα που έλαβε από τους πολίτες: «Το μήνυμα ήταν καθήστε να δουλέψετε και κάντε αυτά για τα οποία έχετε δεσμευθεί και σας ψηφίσαμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments