Πολιτική

Ο Σαμαράς σε ρόλο αντι – Μητσοτάκη

Ο Σαμαράς σε ρόλο αντι – Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Ο Μητσοτάκης μοιάζει να βρήκε τον πολιτικό αντίπαλο, που αναζητούσε.

Ο Αντώνης Σαμαράς που ακούσαμε χθες ήταν ο καλύτερος που έχουμε ακούσει ποτέ. Ήταν αποφασιστικός, μαχητικός και ξεκάθαρος, με κρυστάλλινες ιδεολογικές απόψεις και πολιτική σημασία. Πάνω από όλα, ήταν διαχρονικός. Ο λόγος του θα έκανε και τον Θεόδωρο Δηλιγιάννη με τις μουστάκες του και τον Ιωάννη Κωλέττη με τη φουστανέλα και το φράκο να τον καταχειροκροτούν, τόσο βαθιές ήταν οι ρίζες των αναφορών του. Καθώς κατακεραύνωνε τον Μητσοτάκη στο Πολεμικό Μουσείο, ο Κώστας Πρέκας τον κοίταζε με θαυμασμό. Το ίδιο έκανε και ο Κώστας Καραμανλής, αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Ο ίδιος αισθάνεται άνετα μόνο ως πολιτικός κομπάρσος.

Για αυτόν τον λόγο, ο ερημίτης της Ραφήνας παρέδωσε στον Αντώνη την εκδήλωση για ένα βιβλίο του, στο οποίο εξηγεί πώς τον απέρριψαν από την πρωθυπουργία οι Αμερικάνοι και κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια. Έτσι, ο Σαμαράς μπορεί να περιγράψει το αντι-Κυριάκο μέτωπο που ετοιμάζεται, αντικαθιστώντας το αντι-ΣΥΡΙΖΑ προγενέστερο.

Ο Αντώνης, από την πλευρά του, τίμησε τον Κώστα, με τον οποίο κάποτε είχε διαφωνήσει. Συμφώνησε να τον αναφέρει δύο και τρεις φορές ως τιμημένο ιστορικό συνοδοιπόρο του, μια μεγάλη τιμή για τον ανιψιό του ιδρυτή (και έναν από τους πιο επιτυχημένους μεταπολιτευτικούς πρωθυπουργούς της χώρας).

Αναρωτιέται κανείς πώς τα βλέπει όλα αυτά ο Μητσοτάκης. Ο Μιτεράν έλεγε κάποτε ότι ο πολιτικός, περισσότερο από φίλους, χρειάζεται εχθρούς. Ο Κυριάκος τους βρήκε επιτέλους. Αφού ο Κασσελάκης και ο Ανδρουλάκης δεν φτουράνε, αφού στα δεξιά του βλέπει μόνο πολιτικά θρύμματα, είχε ανάγκη πάσα να βρει εχθρούς μέσα στο κόμμα του. Και από το να του προκύψει καμιά δροσερή φάτσα που παραπέμπει στο μέλλον, προτιμά να αντιμετωπίζει τη συμμαχία δύο συνασπισμένων πολιτικών γερόντων που παραπέμπουν στα διαμαρτυρόμενα γεροντάκια του Muppet show. Μια ζωή τυχερός αυτός ο Κυριάκος.

Σύμφωνα με τον Κωστή Παπαγιώργη, όταν ο άντρας φτάσει στα πενήντα του, μπορεί να δει τον πατέρα του στον καθρέφτη. Ίσως ο Κυριάκος να μη βλέπει τον Κωνσταντίνο στον καθρέφτη του, αλλά σίγουρα βλέπει τον άνθρωπο που τον αντιμετώπισε το 1993 και προσπαθεί να το κάνει ξανά. Είναι αναμένεται να δούμε ποιος θα κερδίσει αυτή τη φορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments