Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: “Πληθωρισμός” υποψηφίων για την προεδρία

ΠΑΣΟΚ: “Πληθωρισμός” υποψηφίων για την προεδρία

Πηγή Φωτογραφίας: [370110] ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε κούρσα για 5 + 2 εξελίσσεται η διαδικασία για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Σε κούρσα για 5 + 2 εξελίσσεται η διαδικασία για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. 100 ημέρες περίπου πριν ανοίξουν οι κάλπες πέντε υποψήφιοι έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος και απομένουν οι αποφάσεις δύο γυναικών προκειμένου να κλείσει το ψηφοδέλτιο.

Άννα Διαμαντοπούλου (που τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε μια ανάσα από την αξιοποίησή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη) και Νάντια Γιαννακοπούλου έχουν δηλώσει… παρούσες, αλλά δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους. «Θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο να οργανωθεί αυτό το πολιτικό πλαίσιο γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει χρόνος και ότι υπάρχει κίνδυνος πολύ γρήγορα και πριν την τριετία να φτάσουμε σε μια διαδικασία πολλών μικρών κομμάτων τα οποία δεν θα κάνουν κυβέρνηση», είπε η κυρία Διαμαντοπούλου, δείχνοντας ότι επιθυμεί να κάνει μια ολική επαναφορά στην κεντρική πολιτική σκηνή ή τουλάχιστον να αποκτήσει ρόλο την επόμενη ημέρα, όπως έλεγαν σκωπτικά «πράσινα» στελέχη.

Η κυρία Γιαννακοπούλου επανέλαβε χθες ότι θα ανακοινώσει σύντομα την απόφασή της και αναζητά συμμαχίες πριν από τις εκλογές. Οι υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ είναι πολλοί, με τους Ανδρουλάκη και Δούκα να ξεχωρίζουν. Οι συμμαχίες στον δεύτερο γύρο θα είναι κρίσιμες. Η παρουσία πολλών υποψηφίων θέτει το ερώτημα της συνοχής και του μηνύματος που εκπέμπεται. Η πασαρέλα υποψηφίων μπορεί να δημιουργεί αρνητική εικόνα, αλλά αποδεικνύει τη δημοκρατικότητα των διαδικασιών στο κόμμα. Το βασικό ερώτημα, όμως, που προκύπτει αφορά τη συνοχή. Θα βγει αλώβητο το ΠΑΣΟΚ από μια διαδικασία με 7(!) υποψήφιος και εν τέλει ποιο είναι το μήνυμα που εκπέμπεται όταν τόσα στελέχη θέλουν να διεκδικήσουν τη θέση του Προέδρου.

Η μάχη του Οκτωβρίου είναι δεδομένο ότι θα έχει φαβορί και αουτσάιντερ. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως δημοσιότητας.

Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι αρκετοί θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτελέσματα και δη στον δεύτερο γύρο (με τόσους υποψήφιους αποκλείεται κάποιος να συγκεντρώσει πάνω από το 50% του εκλογικού σώματος). Το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν εξαιρέσει κανείς τον Μιχάλη Κατρίνη, οι υπόλοιποι έχουν επικρίνει τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά προφανώς δεν είναι βέβαιο ότι οι συσχετισμοί και οι συμμαχίες δεν πρόκειται να αλλάξουν

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments