Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανοιχτά τα αυτιά του στην κοινωνία

Στέλιος Πέτσας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανοιχτά τα αυτιά του στην κοινωνία

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στέλιος Πέτσας: Πρέπει να επαναπροσεγγίσουμε το 1 εκατ. ψηφοφόρους μας που απείχαν στις 9 Ιουνίου.​

Στο γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πάντοτε δεκτικός στα μηνύματα που στέλνει η κοινωνία, επέμεινε ιδιαίτερα ο βουλευτής ΝΔ Ανατολικής Αττικής κ. Στέλιος Πέτσας.

Πιο ειδικά, ερωτηθείς για τις χθεσινές ομιλίες των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος σημείωσε ότι «οι πρώην πρωθυπουργοί, από οποιαδήποτε παράταξη και αν προέρχονται, είναι υπεράνω κομμάτων και προσφέρουν υπηρεσίες στην Πατρίδα με το δημόσιο λόγο τους. Εγώ δεν άκουσα κάτι διαφορετικό από τις πάγιες θέσεις του Αντώνη Σαμαρά στη χθεσινή ομιλία του. Στα θέματα ουσίας δεν υπήρξε κάποια αλλαγή. Στα θέματα του τόνου φυσικά να το συζητήσουμε. Σε θέματα όπως αυτό με την ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας, με ζητήματα που σχετίζονται με τις κατευθύνσεις στα εθνικά θέματα, σε ζητήματα πουσχετίζονται με την οικονομία. Επί της ουσίας, όμως, ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε τις θέσεις που έχει εκφράσει και κατά το πρόσφατο παρελθόν».​

Σε ερώτηση αν είχε πέσει «γραμμή» να είναι κενά τα έδρανα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όταν μιλούσε ο Αντώνης Σαμαράς τον Φεβρουάριο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι «εγώ ήμουν εκεί. Το τι επιλογή κάνει ο κάθε βουλευτής είναι δικό του ζήτημα, εγώ δεν εντόπισα κάτι τέτοιο. Αυτό που έχει σημασία είναι πόσο αντιλαμβανόμαστε τα μηνύματα, που και ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε χθες, και τα μηνύματα που έστειλαν οι πολίτες με την ψήφο τους στις 9 Ιουνίου. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για την πορεία της χώρας τα επόμενα τρία χρόνια που έχουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης. Νομίζω πως ο Πρωθυπουργός, με τις αλλαγές που έκανε με τον πρόσφατο ανασχηματισμό, αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, δείχνει πως έχει ανοιχτά τα αυτιά του στην κοινωνία και παίρνει μέτρα, τα οποία έχουν να κάνουν με το να ικανοποιηθούν καλύτερα οι απαιτήσεις της κοινωνίας. Η πολλή δουλειά και η επιτάχυνση έχει σχέση και με την κατεύθυνση φυσικά πού πηγαίνει η χώρα. Επομένως, το μείγμα της πολιτικής είναι το πιο σημαντικό για το επόμενο χρονικό διάστημα, και όχι μόνο τα πρόσωπα».

Και συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας «δεν νομίζω ότι ο τόνος του κ. Σαμαρά ήταν απαξιωτικός για το πρόσωπο του πρωθυπουργού», συμπλήρωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. «Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται ο Αντώνης Σαμαράς, χωρίς πολλές φιοριτούρες και χωρίς πολλά στρογγυλέματα. Εμένα με ενδιαφέρει τα μηνύματα που εστάλησαν σε ορισμένα πεδία πολιτικής, να λαμβάνονται υπόψη και νομίζω ότι αυτό θα γίνει. – Κανένα πρόβλημα συνοχής στη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα συνοχής στη Νέα Δημοκρατία. Φυσικά υπάρχουν επιμέρους ζητήματα στη βάση του κόμματος που ψήφισε ΝΔ πέρυσι στις διπλές εκλογές. Για αυτό και 1 εκατομμύριο ψηφοφόροι μας στις εκλογές της 9ης Ιουνίου δεν πήγαν στην κάλπη, για να ψηφίσουν. Επομένως, υπάρχουν ζητήματα επαναπροσέγγισης αυτών των ανθρώπων, είτε πρόκειται για ταυτοτικά ζητήματα, είτε πρόκειται για ζητήματα στην οικονομία, όπως αυτό της ακρίβειας, είτε άλλα ζητήματα. Επομένως, για αυτό το λόγο επιμένω στο μείγμα πολιτικής που θα ακολουθήσουμε. Το αν εκφράζεται με πιο έντονο τρόπο ο πρώην πρωθυπουργός, αυτό είναι δικό του, προσωπικό ζήτημα», ολοκλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments