Πολιτική

Στην κόψη του ξυραφιού ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην κόψη του ξυραφιού ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [368936] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τι σκέφτεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα περισσότερο θυμίζουν επιθεώρηση παρά συντεταγμένο κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Για πρώτη φορά στην πολιτική ζωή του τόπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται με δημόσια ανάρτηση του να ζητά από τον πρώην πρόεδρο του κόμματος του να μην τον υπονομεύει (!!!), στιχουργός (ο Νίκος Μωραΐτης) -με κανέναν θεσμικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ- να αποκτά θέση ειδικού συμβούλου που η γνώμη του έχει βαρύνουσα σημασία, ενώ το ρεπορτάζ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν γίνεται πλέον από δημοσιογράφους που καλύπτουν παραδοσιακά το κόμμα, αλλά από διαρροές σε φίλους και γνωστούς.

Μέσα στην εβδομάδα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, στην οποία συμμετέχουν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Γιάννης Ραγκούσης -που πρόσφατα αποπέμφθηκαν από την ΚΟ και το κόμμα-, ενώ την ερχόμενη Κυριακή συγκαλείται η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Κάποιοι βάζουν στοιχήματα ότι δεν αποκλείεται “να πέσει μέχρι και ξύλο“ σε αυτά τα όργανα καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποφασίσει τον δρόμο της οριστικής ρήξης , προκειμένου να ξεκαθαρίσει τα πράγματα μέσα στο κόμμα του.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιος συμβουλεύει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει όλες αυτές τις τουλάχιστον ατυχείς κινήσεις που εκθέτουν τον ίδιο και το κόμμα του στην κοινή γνώμη.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι εάν όσοι ψύχραιμοι βρίσκονται δίπλα του δεν του εξηγήσουν ότι για να ηγηθεί ένας αρχηγός στο κόμμα του χρειάζεται σύνθεση, ψυχραιμία, νηφαλιότητα και καλές προθέσεις και τον αφήσουν να γίνει βορά στα χέρια διαφόρων παρατρεχάμενων, τότε πραγματικά ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει χάσει την μεγάλη ευκαιρία της ζωής του να διεκδικήσει μία θέση στο πολιτικό προσκήνιο.

Όχι γιατί κινδυνεύει να του πάρουν όσοι διαφωνούν μαζί του το κόμμα , αλλά γιατί όταν ξεκαθαρίσει την κατάσταση μάλλον θα έχει μείνει μόνος του καθώς το κόμμα θα έχει απαξιωθεί στα μάτια των ψηφοφόρων.

Φυσικά μεγάλο ερωτηματικό παραμένει για αρκετούς γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αυτή τη στάση. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι από την στιγμή που ξεκίνησαν τα σενάρια για την κεντροαριστερά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι δεν έχει πολλές πιθανότητες να ηγηθεί αυτού του σχήματος. Άρα αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ξεκαθαρίσει το κόμμα του για να επιλέξει αυτός πως θα κινηθεί.

Άλλοι πάλι λένε οτι διάφορα κέντρα τον έχουν πείσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον υποσκάπτει και ότι αυτός βρίσκεται πίσω από τους 87 οι οποίοι αντέδρασαν ζητώντας την συνεδρίαση των οργάνων.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας για την ώρα τουλάχιστον ούτε θέλει ούτε σκέπτεται να εμπλακεί με τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος αυτό που επιθυμεί είναι να χτίσει ένα νέο προφίλ , απαλλαγμένος από τα λάθη του παρελθόντος ώστε μελλοντικά να παίξει ένα ρόλο στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Φυσικά τα όσα λέει γι’ αυτόν ο Στέφανος Κασσελάκης τον ενοχλούν αλλά μέχρι εκεί, όπως επισημαίνουν τα “Παραπολιτικά”. Άλλωστε πολλά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του έχουν ζητήσει να επιστρέψει και αυτός έχει αρνηθεί.

Η αντίστροφη μέτρηση για τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα τελευταία εικοσιτετράωρα ξεκίνησε ανήμερα του Αγίου Πνεύματος όταν ο Στέφανος Κασσελάκης με μία ανάρτηση του 2000 λέξεων κατηγορούσε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο τον Αλέξη Τσίπρα για μαύρα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν αντέδρασε παρά το γεγονός ότι οι κατηγορίες ήταν ιδιαίτερα σοβαρές. Επέλεξε να αντιδράσει με διαρροή από το περιβάλλον του όταν με διαρροές η Κουμουνδούρου τον εμφάνισε να μην θέλει να συνεισφέρει στην σωτηρία της εφημερίδας ΑΥΓΗ.

Όπως έλεγαν οι διαρροές την Πέμπτη ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα για να προσφέρει οικονομικά στην διάσωση του κομματικού φύλλου . Ωστόσο μαζί με την επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα έφυγε και η διαρροή προς κάποιους δημοσιογράφους -όχι προς τους ρεπόρτερ που καλύπτουν ΣΥΡΙΖΑ- ότι ο πρώην πρωθυπουργός παρα τη επιστολή Κασσελάκη δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη. Οι πληροφορίες λένε ότι την διαρροή την έκανε ο Βαγγέλης Σκούφας , πρώην συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και νυν έμπιστός του Στέφανου Κασσελάκη.

Η διαρροή από το γραφείο του Αλέξη ΤΣίπρας μιλούσε για χυδαιότητα καθώς όπως εξηγούσε την επιστολή την πήρε την Πέμπτη όπου βρισκόταν στο εξωτερικό . Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης ξεπέρασε ωστόσο κάθε προηγούμενο . Με μία νέα ανάρτηση του ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα ή να αναλάβει τον ΣΥΡΙΖΑ ή να σταματήσει να τον υπονομεύει.

Η ανάρτηση κατέβηκε για λίγο και όταν ξανά ανέβηκε η “υπονόμευση “είχε γίνει μην “παίζεις παιχνίδια”. Η μακροσκελής αυτή ανάρτηση έκλεινε με μεγάλη δόση ειρωνείας με τον Στέφανο Κασσελάκη να αναφέρει: Προτιμώ να είμαι στρατιώτης στη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα παρά στρατηγός σε κομματικό εμφύλιο. Αλέξη, πάμε; Ο Αλέξης Τσίπρας από την Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν απάντησε ότι δεν μετάνιωσε που παραιτήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε :«Boyun eğme -Κράτα το κεφάλι σου ψηλά», ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσε του εξουσία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments