Πολιτική

Τι απαντά το Μαξίμου σε όσους ζητούν δεξιά στροφή

Τι απαντά το Μαξίμου σε όσους ζητούν δεξιά στροφή

Πηγή Φωτογραφίας: [361307] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Από το Μαξίμου θέλουν τώρα να επενδύσουν σε μια θετική ατζέντα και να μην εγκλωβιστούν σε μια ατέρμονη συζήτηση.

Να βάλει «φρένο» σε φαινόμενα εσωστρέφειας και να μην ενταθεί η κριτική γαλάζιων βουλευτών για μια σειρά θεμάτων επιδιώκει η κυβέρνηση, που θέλει να στείλει μήνυμα επανεκκίνησης. Από το Μαξίμου θέλουν τώρα να επενδύσουν σε μια θετική ατζέντα και να μην εγκλωβιστούν σε μια ατέρμονη συζήτηση για το γεγονός πως η Νέα Δημοκρατία δεν έπιασε τον πήχη που είχε βάλει στις ευρωεκλογές. Όπως άλλωστε φάνηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπάρχουν «γαλάζιοι» με παράπονα, ενώ δεν λέει να κοπάσει η συζήτηση γιατί το αν το κόμμα πρέπει να στρίψει προς τα δεξιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει να εμπλακεί σε τέτοιες συζητήσεις και εστιάζει στην πορεία προς τα εμπρός. Επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία βαδίζει στον χρόνο, ανανεώνοντας τις σκέψεις και το δυναμικό της, ακολουθώντας την Ιδρυτική Διακήρυξη της. Παρόλα αυτά, η συζήτηση συνεχίζεται, καθώς ορισμένοι βουλευτές πιστεύουν ότι οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του κόμματος δεν αντιμετωπίζουν θετικά ορισμένες κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Σε αυτό το νέο πλαίσιο, οι επόμενες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να εξελιχθούν σε τρία επίπεδα.

Πριν από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα έχει ολοκληρωθεί ένα πακέτο μέτρων που εστιάζει στην οικονομία και σε θέματα καθημερινής ζωής. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται μια νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών, επιπλέον ενέργειες στον τομέα της στέγασης, αλλαγές στην Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και τροποποιήσεις στο φορολογικό σύστημα των ελεύθερων επαγγελματιών.

Θα ξεκινήσει ένας κύκλος επαφών του πρωθυπουργού με τους βουλευτές (σε ομάδες των είκοσι ατόμων) και το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως οι πόρτες είναι ανοιχτές. Να σημειωθεί εδώ πως η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπήρξαν παράπονα βουλευτών πως δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα σε υπουργικά γραφεία, ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμές για εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Άμεσα θα δρομολογηθούν αλλαγές σε γενικούς γραμματείς και ήδη κλειδώνουν οι πρώτες αποφάσεις για τα πρόσωπα.

Μιλώντας στους «γαλάζιους» βουλευτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε «έχουμε μία τριετία μπροστά μας. Έχουμε μία τριετία, που αποτελεί αρκετό πολιτικό χρόνο. Είναι μία τριετία που μας επιτρέπει και να διορθώσουμε λάθη, αλλά και να ξεδιπλώσουμε πιο αποφασιστικά το κυβερνητικό μας έργο». Από την κυβέρνηση επιχειρείται μια φυγή προς τα εμπρός και σημειώνεται πως καμιά ψήφος δεν είναι δεδομένη και «κανένα ποσοστό αυτοδυναμίας δεν έχει μόνιμο ιδιοκτήτη και δεν έχει σταθερή διάρκεια». Αυτό που επισημαίνεται από το Μαξίμου είναι πως το μήνυμα ελήφθη και στόχος είναι να αντιμετωπιστούν παθογένειες ετών και να επιταχυνθεί μια σειρά μεταρρυθμίσεων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments