Αθλητισμός

Αυστρία Τουρκία: Ο Ντεμιράλ της έδωσε εισιτήριο για τους «8» [vid]

Αυστρία Τουρκία: Ο Ντεμιράλ της έδωσε εισιτήριο για τους «8» [vid]
Μεγάλη απόκρουση του Γκιουνόκ στο 95'

Με τον κεντρικό αμυντικό Ντεμιράλ να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Γκιουνόκ να κάνει μεγάλη απόκρουση στο 95′, η Τουρκία νίκησε με 2-1 την Αυστρία και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Euro 2024, έχοντας πλέον απέναντί της την Ολλανδία.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν απλά τέλειο για του Τούρκους, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό: Εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Ντεμιράλ από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1!

Γκολ από τα αποδυτήρια, δηλαδή, για την ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα, με τους Αυστριακούς όμως να αντιδρούν καλά και να αγγίζουν δύο φορές την ισοφάριση αμέσως μετά. Η μπάλα, όμως, έφυγε ελάχιστα άουτ μετά το σουτ του Μπαουμγκάρντερ στο 3′ ενώ ο ίδιος παίκτης ήταν έτοιμος να ισοφαρίσει στο 6′ αλλά ο Ντεμιράλ πρόλαβε να καθαρίσει τη φάση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη UEFA EURO 2024 (@euro2024)

Το ματς, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, ήταν «γεμάτο» στα πρώτα λεπτά και συνεχίστηκε με την Αυστρία να έχει κατοχή μπάλας και να πιέζει αλλά η Τουρκία ήταν σωστά παραταγμένη και δεν ένιωσε κάποια άλλη μεγάλη απειλή μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Αυτό έγινε νωρίς στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 51′ με το τετ α τετ του Αρναούτοβιτς μετά την κάθετη πάσα αλλά ο Γκιουνόκ αντέδρασε γρήγορα και απέκρουσε διατηρώντας το 0-1. Οι Αυστριακοί συνέχισαν να πιέζουν με στόχο την ισοφάριση, λίγα λεπτά μετά όμως είδαν τα πράγματα να δυσκολεύουν πολύ..

Στο 59′ ο Γκιουλέρ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ντεμιράλ βρήκε ξανά δίχτυα, αυτή τη φορά με κεφαλιά, γράφοντας το 0-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρα.

Ο Ραλφ Ράνγκνικ δεν άργησε να κάνει δύο αλλαγές για την Αυστρία που χρειαζόταν οπωσδήποτε ένα γκολ όσο το δυνατόν πιο νωρίς ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και αυτό το γκολ το πέτυχε τελικά στο 66′, όταν ο Ζάμπιτσερ εκτέλεσε κόρνερ, ο Πος πήρε την κεφαλιά και ο Γκρέγκοριτς με σουτ από κοντά βρήκε δίχτυα για το 1-2.

Το ματς είχε ξανά ενδιαφέρον και οι Αυστριακοί πίεσαν και για την ισοφάριση, ο Γκιουνόκ όμως στο 95′ έκανε την απόκρουση του τουρνουά σε κεφαλιά του Μπάουμγκαρντνερ και η Τουρκία πήρε την πρόκριση για τους προημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία.

Αυστρία: Πεντς, Πος, Ντάνσο, Λίνχαρτ (64′ Βέμπερ), Μουένε (46′ Πρας), Σάιβαιλντ, Σμιντ (46′ Γκρέγκοριτς), Μπάουμγκαρντνερ, Λάιμερ (65′ Γκρίλιτς), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς.

Τουρκία: Γκιουνόκ, Μούλντουρ, Ντεμιράλ, Μπαρντακτσί, Καντιόγλου, Αϊχάν, Γιούκσεκ (58′ Εζτζάν), Γκιουλέρ (78′ Γιοκουσλού), Κοκτσού (83′ Καχβετσί), Γιλντίζ (78′ Ακτούρκογλου), Γιλμάζ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments