Αθλητισμός

Euro 2024: Αντιμέτωπος με ποινή αποκλεισμού Τούρκος ποδοσφαιριστής για τη χειρονομία των «γκρίζων λύκων»

Euro 2024: Αντιμέτωπος με ποινή αποκλεισμού Τούρκος ποδοσφαιριστής για τη χειρονομία των «γκρίζων λύκων»

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Annegret Hilse//Euro 2024: Αντιμέτωπος με ποινή αποκλεισμού Τούρκος ποδοσφαιριστής για τη χειρονομία των «γκρίζων λύκων»

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της UEFA

Αντιμέτωπος με ποινή αποκλεισμού από το Euro είναι ο Τούρκος ποδοσφαιριστής Μερίχ Ντεμιράλ λόγω του πανηγυρισμού του με τη χειρονομία των «γκρίζων λύκων» στη νίκη επί της Αυστρίας.

Η επαπειλούμενη ποινή μπορεί να είναι αποκλεισμός του από τον προημιτελικό κόντρα στην Ολλανδία το Σάββατο.

Σημειωτέον ότι η χειρονομία του που συνδέεται με τη δεξιά εξτρεμιστική εθνικιστική ομάδα Γκρίζοι Λύκοι απαγορεύεται και στην Αυστρία, όπου τιμωρείται με πρόστιμα έως περίπου 4.000 ευρώ, ήδη από το 2019.

Η ανακοίνωση της UEFA αναφέρει: «Έχει ξεκινήσει έρευνα σύμφωνα με το άρθρο 31 παράγραφος 4 του πειθαρχικού κανονισμού σε σχέση με την εικαζόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του παίκτη της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Μερίχ Ντεμιράλ. Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα θα γίνουν διαθέσιμες εν ευθέτω».

Μιλώντας μετά το παιχνίδι, ο Ντεμιράλ υπεραμύνθηκε της χειρονομίας. «Είχα στο μυαλό μου μια συγκεκριμένη γιορτή, κάτι που συνδέεται με την τουρκική μου ταυτότητα», είπε. «Είμαι απίστευτα περήφανος που είμαι Τούρκος και ένιωσα αυτή την περηφάνια βαθιά μετά τον πανηγυρισμό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments