Αθλητισμός

Euro 2024: Τα ζευγάρια, οι μέρες και οι ώρες των προημιτελικών – Οι “16” του τελικού [vid]

Euro 2024: Τα ζευγάρια, οι μέρες και οι ώρες των προημιτελικών – Οι “16” του τελικού [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: SCREEN/ ΕΡΤ | Euro 2024 - Best of

Η Γερμανία απέναντι στο θηρίο, η Αγγλία και η Ολλανδία εξυφαίνουν την αντάμωσή τους στα ημιτελικά του Euro 2024, ενώ ο Κιλιάν Εμπαπέ θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά σε νοκ άουτ τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Ολοκληρώθηκε η φάση των “16” στο Euro 2024 και αν εξαιρεθεί η Ιταλία, που έσπασε όπως η… σπαγκέτι με την οποία πείραξε ο Αλβανός φίλαθλος τους οπαδούς της “ατζούρα” πριν την πρεμιέρα των δύο ομάδων, τα φαβορί προχώρησαν στη διοργάνωση. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, να υποφέρουν και να προκρίνονται. Πλην Ισπανίας και Ολλανδίας, οι υπόλοιποι δεν έπεισαν.

Η Γερμανία πέρασε αγχωτικά τη Δανία, η Γαλλία είναι ντεφορμέ, ασχέτως αν έφερε στα μέτρα της το Βέλγιο, η Αγγλία χρειάστηκε ένα θαύμα, το ψαλιδάκι του Τζουντ Μπέλιγχαμ, για να επιβιώσει του αποκλεισμού της Σλοβακίας και εν τέλει να επικρατήσει στην παράταση. Η Πορτογαλία, δε, πέρασε στα πέναλτι τη Σλοβενία, αφού ο τερματοφύλακάς της, Ντιόγο Κόστα, έπιασε και τα τρία στη διαδικασία.

Euro 2024: Οι γιγαντομαχίες στους προημιτελικούς

Έτσι, λοιπόν, τα ζευγάρια των προημιτελικών έγιναν γεγονός μετά τη λήξη του παιχνιδιού της Αυστρίας με την Τουρκία. Η Ισπανία και η Γερμανία, το ζευγάρι του τελικού του Euro 2008, θα διαξιφίσουν, με τη “ρόχα” να θεωρείται η πιο ποιοτική ομάδα στη διοργάνωση ως τώρα. Οι Γερμανοί, βεβαίως, είναι οι γηπεδούχοι.

Η Γαλλία θα αντιμετωπίσει, στο άλλο σπουδαίο ματς, την Πορτογαλία. Οι δύο ομάδες ήταν το ζευγάρι του τελικού στο Παρίσι, το 2016, και οι Αντουάν Γκριζμάν και Ολιβιέ Ζιρού θυμούνται εκείνο το γκολ του Έντερ στην παράταση, όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Πέπε. Ο Ρονάλντο, μάλιστα, θα ανταμώσει με τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας τον θαύμαζε όταν ήταν παιδί και ήταν ένας από τους λόγους που ευφράνθηκε όταν τελείωσε η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι δυο τους, πάντως, δεν έχουν συναντηθεί ποτέ σε νοκ άουτ ματς διοργάνωσης. Για τον Εμπαπέ αυτό είναι σημαντικό, καθώς με τον Λιονέλ Μέσι έχει βρεθεί δύο φορές. Η Γαλλία αντιμετώπισε την Αργεντινή στη φάση των “16” του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2018 και στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022.

Η Αγγλία έχει θεωρητικά πιο εύκολη αντίπαλο, την Ελβετία, η οποία, όμως, ξεχαρβάλωσε την Ιταλία. Οι Ελβετοί, πάντως, δεν έχουν φτάσει ποτέ σε τετράδα μεγάλης διοργάνωσης. Η Ολλανδία, από τη μεριά της, θα αντιμετωπίσει την Τουρκία, που έχει φτάσει σε ημιτελικά Euro, το 2008, όταν πέρασε με μίνι θαύμα την Κροατία στον ημιτελικό και έχασε από τη Γερμανία. Οι “οράνιε”, από την πλευρά τους, κατέκτησαν το τρόπαιο στα γήπεδα της Γερμανίας το 1988 και έχουν άλλες τρεις συμμετοχές σε ημιτελικά, το 1976, το 1992 και το 2000.

Το πανόραμα των νοκ άουτ στο Euro 2024

Τα αποτελέσματα της φάσης των “16”: Ελβετία-Ιταλία 2-0, Γερμανία-Δανία 2-0, Αγγλία-Σλοβακία 2-1 (παρ.), Ισπανία-Γεωργία 4-1, Γαλλία-Βέλγιο 1-0, Πορτογαλία-Σλοβενία 0-0 (3-0 πεν.), Ρουμανία-Ολλανδία 0-3, Αυστρία-Τουρκία

Το πρόγραμμα των προημιτελικών: Παρασκευή 5 Ιουλίου: 19:00 Ισπανία-Γερμανία, 22:00 Πορτογαλία-Γαλλία. Σάββατο 6 Ιουλίου: 19:00 Αγγλία-Ελβετία, 22:00 Ολλανδία-Τουρκία.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών: Τρίτη 9 Ιουλίου (22:00): Ισπανία/Γερμανία-Πορτογαλία/Γαλλία. Τετάρτη 10 Ιουλίου (22:00): Αγγλία/Ελβετία-Ολλανδία/Τουρκία.

Ο τελικός του Euro 2024 είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 14 Ιουλίου (22:00).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments