Ελλάδα

Ήχησε το 112 στη Θεσσαλονίκη: “Έντονα καιρικά φαινόμενα, περιορίστε τις μετακινήσεις σας το πρωί”

Ήχησε το 112 στη Θεσσαλονίκη: “Έντονα καιρικά φαινόμενα, περιορίστε τις μετακινήσεις σας το πρωί”

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΡΙΚΑΛΑ - ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)

Μήνυμα από το 112 έχει σταλεί σε Θεσσαλία και βόρεια Ελλάδα, εν όψει της κακοκαιρίας

Μήνυμα από το 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Θεσσαλονίηκς, εν όψει της κακοκαιρίας, που αναμένεται να χτυπήσει αρκετές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, κάνει λόγο για έντονα φαινόμενα από το απόγευμα και αργά τη νύχτα, ως αύριο το μεσημέρι (4/7), σε 11 περιοχές της χώρας.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλαζοπτώσεις, καταιγίδες, κεραυνοί) στη περιοχή σας από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι της 4/7/2024. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά την διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών» τονίζει το 112.

112

Κικίλιας: Μεγάλη προσοχή στην κακοκαιρία

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου, ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, όπως δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «ειδικά γι’ αυτήν την κακοκαιρία χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά τους κεραυνούς σε στεριά και θάλασσα» και πρόσθεσε πως «σύμφωνα με τις προγνώσεις, τα μεγαλύτερα προβλήματα θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και τις όμορες περιοχές (δηλαδή οι νότιες περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και οι Σποράδες), ενώ από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία και Αργολίδα».

«Το γεγονός ότι μέχρι χθες αντιμετωπίζαμε μεγάλες πυρκαγιές και αύριο καλούμαστε να διαχειριστούμε ακραίες βροχοπτώσεις αποτυπώνει το μέγεθος της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε πλέον στη χώρα μας», τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Κικίλια: «Η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου, σε έκτακτη σύσκεψη το πρωί, μας ενημέρωσε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με σφοδρές καταιγίδες και πολύ έντονη κεραυνική δραστηριότητα αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, τα μεγαλύτερα προβλήματα θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και τις όμορες περιοχές (δηλαδή οι νότιες περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και οι Σποράδες), ενώ από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία και Αργολίδα. Ειδικά για αυτήν την κακοκαιρία χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά τους κεραυνούς σε στεριά και θάλασσα.

Για καλύτερη ενημέρωση σχετικά με την προστασία από τους κεραυνούς, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν το site της Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, κάτοικοι και επισκέπτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα μπουρίνια στη θάλασσα, που γνωρίζουμε όλοι πόσο επικίνδυνα είναι, ενώ στις περιοχές που θα σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα ρέματα. Το γεγονός ότι μέχρι χθες αντιμετωπίζαμε μεγάλες πυρκαγιές και αύριο καλούμαστε να διαχειριστούμε ακραίες βροχοπτώσεις αποτυπώνει το μέγεθος της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε πλέον στη χώρα μας.

Σε λίγο θα συνεδριάσει το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε Πυροσβεστική, Λιμενικό, ΕΛΑΣ, φυσικά οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού να βρίσκονται στη μέγιστη ετοιμότητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments