Ελλάδα

Το Μετρό θα φτάσει σε OPAP Arena και Πετρούπολη -Πού θα βρίσκονται οι σταθμοί

Το Μετρό θα φτάσει σε OPAP Arena και Πετρούπολη -Πού θα βρίσκονται οι σταθμοί

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΤΡΟ Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η εν λόγω επέκταση θα εξυπηρετεί και τους φίλους της ΑΕΚ, οι οποίοι θα έχουν εύκολη πρόσβαση στο νέο γήπεδο του συλλόγου.

Νέες συγκοινωνιακές συνθήκες είναι ικανές να διαμορφώσουν κάποιες επεκτάσεις του Μετρό της Αθήνας που βρίσονται υπό σχεδιασμό.

Στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας θα φτάσει σε λίγα χρόνια το Μετρό της Αθήνας μέσω της επέκταση της Γραμμής 2 (κόκκινη) προς Ίλιον, για την υλοποίηση της οποίας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τέσσερα σχήματα και αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών ώστε να προκύψει ο ανάδοχος.

Στο μέλλον, ωστόσο, το Μετρό ίσως διατρέχει και ένα ακόμα τμήμα της Δυτικής Αθήνας, δεδομένου ότι μελετάται η Επέκταση της υπό κατασκευή Γραμμής 4, από το σταθμό «Άλσος Βεΐκου» προς το Δήμο Πετρούπολης, η οποία θα διέρχεται από τη Νέα Ιωνία και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η εν λόγω επέκταση θα εξυπηρετεί και τους φίλους της ΑΕΚ, οι οποίοι θα έχουν εύκολη πρόσβαση στο νέο γήπεδο του συλλόγου.

Η συγκεκριμένη επέκταση περιλαμβάνει 6 νέους σταθμούς που θα εξυπηρετήσουν περιοχές της Ν. Ιωνίας, της Ν. Φιλαδέλφειας, των Αγ. Αναργύρων, του Ιλίου και της Πετρούπολης.

Για τη διευκόλυνση, μάλιστα, των φιλάθλων της αθηναϊκής ομάδας άλλαξε ο αρχικός σχεδιασμός της επέκτασης. Ειδικότερα, προβλεπόταν κατασκευή σταθμού πλησίον του ομώνυμου Σταθμού των π. ΗΣΑΠ στον Περισσό και εν συνεχεία στη Νέα Φιλαδέλφεια στη διασταύρωση της Λεωφ. Δεκελείας και Βρυούλων.

Παρ’ όλα αυτά, από τα τέλη του 2020 διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν σημαντικοί λόγοι επιλογής εναλλακτικής χάραξης του έργου με σταθμό πλησίον του ομώνυμου σταθμού των Πευκακίων αντί του Περισσού και εν συνεχεία στη Ν. Φιλαδέλφεια σε δημόσιο πάρκο ικανής έκτασης για την κατασκευή του Σταθμού (πάρκο Μνημείου Μικρασιατών), σε απόσταση περίπου 150 μ. από την “OPAP Arena”. Σήμερα ο πιο κοντινός σταθμός στο γήπεδο της ΑΕΚ είναι ο Περισσός (Γραμμή 1 – Ηλεκτρικός).

Η κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος (Άλσος Βεΐκου-Πετρούπολη) δεν προβλέπεται να ξεκινήσει άμεσα και ως εκ τούτου ολοκλήρωσή του δύσκολα θα πραγματοποιηθεί πριν τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Σήμερα , το ενδιαφέρον έχει συγκεντρωθεί γύρω από την υλοποίηση του Α’ τμήματος της Γραμμής 4 (Άλσος Βεΐκου – Γουδή) με γραμμή μήκους 13 χλμ. και συνολικά 15 σταθμούς που θα είναι οι εξής: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Πανεπιστήμιο, Κολωνάκι,, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεστημιούπολη, Ιλίσια , Ζωγράφου, Γουδή.

Έχει σχεδιασθεί με σκοπό την εξυπηρέτηση πολλών πυκνοκατοικημένων περιοχών της πόλης και την εξυπηρέτηση πλήθους σημαντικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, όπως Νοσοκομεία, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Δικαστήρια και μεγάλα δημόσια κτίρια Oργανισμών ή Υπουργείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments