Τεχνολογία

Bitcoin: Το χρεοκοπημένο Mt. Gox θα ρίξει 9 δισ. δολ. στην αγορά – Τι σημαίνει αυτό για την τιμή του

Bitcoin: Το χρεοκοπημένο Mt. Gox θα ρίξει 9 δισ. δολ. στην αγορά – Τι σημαίνει αυτό για την τιμή του

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Πριν από 10 χρόνια μία σειρά κυβερνο-επιθέσεων το οδήγησαν στον γκρεμό - Τώρα επιστρέφει στους χρήστες Bitcoin

Ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που κατέρρευσε πριν από 10 χρόνια αναμένεται να επιστρέψει Bitcoin αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στους χρήστες. Και αυτό ανησυχεί τους επενδυτές.

Σε λίγες ημέρες το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο Mt. Gox, με έδρα το Τόκιο, θα αρχίσει να αποπληρώνει χιλιάδες χρήστες, ρίχνοντας έτσι στην αγορά Bitcoin συνολικής αξίας 9 δισ. δολαρίων. Η πλατφόρμα οδηγήθηκε στην καταστροφή το 2014 ύστερα από μία σειρά κυβερνο-επιθέσεων μέσω των οποίων εκλάπησαν από 650.000 έως 950.000 bitcoin ή πάνω από 58 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες τιμές.

Η πληρωμή στους χρήστες θα έρθει στο πλαίσιο μίας πολυετούς διαδικασίας πτώχευσης, που πέρασε από πολλά νομικά εμπόδια και διαρκείς καθυστερήσεις. Χθες, Δευτέρα. ο διαχειριστής που είχε οριστεί από το πτωχευτικό δικαστήριο να επιβλέπει τη διαδικασία, ανκαοίνωσε ότι οι πληρωμές στους περίπου 20.000 πιστωτές του ανταλλακτηρίου θα ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου. Οι εκταμιεύσεις θα είναι ένα μείγμα Bitcoin και μετρητών.

Αν και αυτό βεβαίως είναι καλά νέα για τα θύματα των κυβερνοεπιθέσεων, που έδιναν πολυετή μάχη να αποζημιωθούν, θα μπορούσε να σημαίνει πίεση για την τιμή του κρυπτονομίσματος.

Από το 2014 έως το 2024 αύξηση 10.000%

Όταν το Mt. Gox κατέρρευσε τον Φεβρουάριο του 2014, το Bticoin άξιζε περίπου 600 δολάρια. Σήμερα το κορυφαίο κρυπτονόμισμα στον κόσμο διαπραγματεύεται στα 61.000 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες που είχαν διεκδικήσει να αποζημιωθούν σε είδος (δηλαδή σε Bitcoin) και όχι σε μετρητά, θα λάβουν στα χέρια τους κρυπτονομίσματα που έχουν δει την αξία τους να εκτινάσσεται κατά 10.000% την τελευταία δεκαετία.

Πολλοί εξ αυτών θα θελήσουν να τα ρευστοποιήσουν για να κατοχυρώσουν άμεσα κέρδος. Οι μαζικές αυτές πωλήσεις θα ωθήσουν προς τα κάτω το κρυπτονόμισμα.

Θα έχουμε μαζικές πωλήσεις;

Ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πιέσεις θα είναι προσωρινές. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που το Bitcoin έρχεται αντιμέτωπο με μία τέτοια κατάσταση. Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini επέστρεψε στους χρήστες κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 2 δισ. δολαρίων.

Θα πρέπει άλλωστε να δούμε εάν θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για μαζικές πωλήσεις από τους χρήστες του Mt. Gox. Και τούτο γιατί πρόκειται για ορισμένους από τους πρώτους ενθουσιώδεις επενδυτές της αγοράς κρυπτονομισμάτων, που πίστεψαν πολύ νωρίς στις προοπτικές του Bitcoin και ενδεχομένως να εξακολουθούν να πιστεύουν σε περαιτέρω άνοδό του. Κάτι τέτοιο θα τους δελάσει βεβαίως να κρατήσουν τα Bitcoin που θα λάβουν στα χέρια τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments