Διεθνή

Τουσκ: Πρέπει να ενισχυθεί η θέση της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή άμυνα

Τουσκ: Πρέπει να ενισχυθεί η θέση της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή άμυνα

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Συνάντηση του Ντόναλντ Τουσκ με τον Γερμανό καγκελάριο.

Η Γερμανία θα πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλεια των ανατολικών συνόρων της ΕΕ, είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ στον γερμανό ομόλογό του, καγκελάριο Όλαφ Σολτς, την Τρίτη (2 Ιουλίου) κατά τη συνάντησή τους για διακυβερνητικές συζητήσεις, την πρώτη εδώ και έξι χρόνια.

«Η Γερμανία πρέπει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ευρωπαϊκή και πολωνική ασφάλεια », είπε ο Ντόναλντ Τουσκ σε δημοσιογράφους στη Βαρσοβία.

Είπε ότι είναι ενθουσιασμένος με τις δηλώσεις του Όλαφ Σολτς ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη για την προστασία των ανατολικών συνόρων της ΕΕ, μαζί με άλλα κράτη μέλη.

Τα σχόλια έρχονται καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να συμφωνήσουν για το μέλλον των ευρωπαϊκών αμυντικών προσπαθειών. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τον ρόλο του Βερολίνου στην ασφάλεια της ηπείρου, ιδιαίτερα της ανατολικής πλευράς της ΕΕ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Πολωνία, μαζί με τα κράτη της Βαλτικής, παρουσίασε ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με στόχο την ενίσχυση των πολωνικών συνόρων με τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

«Η πρωτοβουλία μας, που ονομάζεται East Shield σε συνεργασία με τα κράτη της Βαλτικής, είναι ένα έργο υποδομής που αποσκοπεί στην ενίσχυση της ασφάλειας των ευρωπαϊκών συνόρων », δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι επίσης προς το συμφέρον της Γερμανίας να προστατεύονται αποτελεσματικά τα σύνορα και να είναι ασφαλείς η Πολωνία, η Γερμανία και η Ευρώπη σε περίπτωση επίθεσης στα ανατολικά των συνόρων », πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments