Διεθνή

“Τρίζει” η υποψηφιότητα Μπάιντεν – Κύμα αμφισβήτησης από Δημοκρατικούς

“Τρίζει” η υποψηφιότητα Μπάιντεν – Κύμα αμφισβήτησης από Δημοκρατικούς

Πηγή Φωτογραφίας: The Hollywood Reporter

Στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος ζητούν από τον 81χρονο να εγκαταλείψει την κούρσα για την προεδρία, και κυβερνήτες Πολιτειών επιδιώκουν να τον συναντήσουν στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν το θέμα της προεδρικής του υποψηφιότητας.

Στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος βγαίνουν πια ανοιχτά, σχεδόν μία εβδομάδα έπειτα από το προεδρικό ντιμπέιτ της περασμένης Πέμπτης, και ζητούν από τον Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα για την προεδρία.

Ο Λόιντ Ντόγκετ, βουλευτής από το Τέξας, ο Τζάρεντ Γκόλντεν, βουλευτής από το Μέιν, και η Μαρί Γκλούζενκαμπ Περέζ, βουλευτίνα από την Ουάσιγκτον, είναι κάποιοι από τους πολιτικούς του Δημοκρατικού κόμματος που έσπευσαν τα τελευταία 24ωρα να αποκηρύξουν ανοιχτά την προεδρική υποψηφιότητα του Μπάιντεν, ενώ είναι ακόμη περισσότεροι όσοι δεν κρύβουν πια τον προβληματισμό τους σχετικά.

Μια ομάδα Δημοκρατικών κυβερνητών έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο για να συζητήσει το θέμα της προεδρικής υποψηφιότητάς του.

Σύμφωνα με δυτικά ΜΜΕ, η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα και αναμένεται να συμμετάσχουν και άλλοι κυβερνήτες που θεωρούνται ως πιθανοί υποψήφιοι για την προεδρία του Δημοκρατικού κόμματος, όπως ο Γκάβιν Νιούσομ από την Καλιφόρνια, η Γκρέτσεν Γουίτμερ από το Μίσιγκαν και ο Τζ. Μπ. Πρίτζκερ από το Ιλινόις.

«Οι κινήσεις αυτές αντανακλούν την ανησυχία που επικρατεί στο Δημοκρατικό κόμμα σχετικά με την ηλικία και την ικανότητα του Μπάιντεν να ανταποκριθεί στο προεδρικό αξίωμα, μια ανησυχία που ενισχύθηκε έπειτα από την απόδοσή του στο ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας κατά του Τραμπ», γράφουν οι FT, επικαλούμενοι παράγοντες που βλέπουν το μομέντουμ να μετακινείται πια σε βάρος του Μπάιντεν.

Κατά τη διάρκεια  εκδήλωσης την Τρίτη, ο 81χρονος πρόεδρος παραδέχτηκε ότι δεν ήταν σοφή η απόφασή του να ταξιδέψει στο εξωτερικό πριν από την τηλεμαχία με τον Τραμπ, παρόλο που στην πραγματικότητα είχε περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα προετοιμαζόμενος. Το κλίμα ανησυχίας στο κόμμα των Δημοκρατικών εντείνεται από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων μετά το ντιμπέιτ, όπου το 75% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι με διαφορετικό υποψήφιο θα είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, ενώ η έγκριση του προέδρου έχει πέσει στο 36%. Ο Μπάιντεν φαίνεται να χάνει από τον Τραμπ με διαφορά έξι μονάδων, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments