Policy Briefs

Λαγκάρντ: Προσοχή στη συμμόρφωση με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ

Λαγκάρντ: Προσοχή στη συμμόρφωση με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ανησυχία για τη συμμόρφωση, στο φόρουμ του ΕΚΤ στη Πορτογαλία.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, εξέφρασε την ανησυχία της για τη συμμόρφωση με τους δημοσιονομικούς κανόνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο φόρουμ της ΕΚΤ στη Σίντρα (Πορτογαλία) την Τρίτη (2 Ιουλίου).

Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε τη σημασία της δημοσιονομικής πολιτικής, ιδίως μετά τη μεταρρύθμιση του δημοσιονομικού πλαισίου «στο πλαίσιο του οποίου τα κράτη μέλη πρέπει να λειτουργούν και να ελέγχουν την κατεύθυνση του χρέους και να διασφαλίζουν ότι θα παραμείνει βιώσιμο» .

Πρέπει να το κάνουν «ευέλικτα, με επαρκή εστίαση στην παραγωγικότητα και την ανάπτυξη, με επενδύσεις που οδηγούν και στα δύο », επέμεινε. Εξέφρασε την ελπίδα της ότι «μέσα στο ευρωπαϊκό φορολογικό πλαίσιο, οι χώρες θα εξετάσουν τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν για να έχουν ένα σύνολο εργαλείων» που θα επιτρέψουν τη βελτίωση της παραγωγικότητας.

Τόνισε επίσης ότι η ΕΚΤ ανησυχεί για τους φορολογικούς κανόνες που πρέπει να τηρούνται εντός της ΕΕ και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την τόνωση της παραγωγικότητας, ο μόνος τρόπος για να παραμείνει η Ευρώπη ισχυρή και ευημερούσα.

Η Γαλλία είναι μια από τις χώρες με την πιο ανησυχητική δημοσιονομική κατάσταση και, παρόλο που η πρόεδρος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει ευθέως τη συγκεκριμένη υπόθεση, αναγνώρισε ότι η κατάσταση παρακολουθείται στενά.

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι η αποστολή της ΕΚΤ ήταν να σταθεροποιήσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές και συνεπώς να παρακολουθεί προσεκτικά την πολιτική κατάσταση στη Γαλλία.

«Η ΕΚΤ πρέπει να εκπληρώσει την αποστολή της. Η εντολή μας είναι η σταθερότητα των τιμών και την προσέχουμε γιατί είναι μέρος της δουλειάς μας », είπε, τονίζοντας ότι παρακολουθεί αυτά τα θέματα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, επίσης παρών στο φόρουμ, τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν «πολύ υψηλό έλλειμμα» και ότι το επίπεδο του δημόσιου χρέους «δεν είναι μη βιώσιμο, αλλά η τρέχουσα τροχιά είναι . ”

«Είναι κρίσιμο να εστιάσουμε στο μέλλον και να σκεφτούμε πώς να επιστρέψουμε σε μια βιώσιμη τροχιά για το δημόσιο χρέος », προειδοποίησε ο πρόεδρος της Federal Reserve.

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας Ρομπέρτο ​​Κάμπος Νέτο προειδοποίησε επίσης για τους κινδύνους που συνδέονται με τα υψηλά επίπεδα δημόσιου χρέους, τονίζοντας ότι το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας αυξάνεται και επηρεάζει την αγορά.

«Το παγκόσμιο χρέος είναι πολύ υψηλό και θα αρχίσει να μειώνει τη ρευστότητα της αγοράς », είπε, προσθέτοντας ότι «οι χώρες με χαμηλό εισόδημα αισθάνονται ήδη τις συνέπειες » .

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν αρκετοί «λογαριασμοί που πρέπει να πληρωθούν στο μέλλον» , όπως «το κόστος της πράσινης μετάβασης, το κόστος του κατακερματισμού, το κόστος της πανδημίας σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, καθώς και η ενέργεια και η καινοτομία». και επομένως είναι σημαντικό να σκεφτούμε πώς να επιτύχουμε μια «σταθερή τροχιά χρέους» .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments