Πολιτική

Ο Μητσοτάκης τον διέγραψε από την ΚΟ της ΝΔ μετά την επίθεση σε υπάλληλο του Ελ. Βενιζέλος

Ο Μητσοτάκης τον διέγραψε από την ΚΟ της ΝΔ μετά την επίθεση σε υπάλληλο του Ελ. Βενιζέλος

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Αυγενάκης: Πάει για διαγραφή μετά την επίθεση σε υπάλληλο του Ελ. Βενιζέλος [vid]

Εξηγήσεις έδωσε σε Τασούλα και Καλαφάτη

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά το περιστατικό στο οποίο καταγράφηκε να επιτίθεται σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» επειδή έχασε πτήση.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε παραπέμψει τον Λευτέρη Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του για το περιστατικό. «Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Δείτε βίντεο με το επίμαχο περιστατικό:

Εξηγήσεις έδωσε σε Τασούλα και Καλαφάτη

Νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης πήγε στο γραφείο του γραμματέα της ΚΟ, Σταύρο Καλαφάτη στη Βουλή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις μετά το περιστατικό χειροδικίας στο αεροδρόμιο.

Ο κ. Αυγενάκης σύμφωνα με πληροφορίες έμεινε στο γραφείο του κ. Καλαφάτη για περίπου 15 λεπτά. Εκανε πλήρη ενημέρωση για το περιστατικό στο Ελ. Βενιζέλος και έδωσε εξηγήσεις. Στη συνέχεια έφυγε βιαστικά, χωρίς να κάνει δηλώσεις και πήγε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα. Εκεί έμεινε για περίπου 40 λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησε.

Νωρίτερα ο Λευτέρης Αυγενάκης προχώρησε σε δήλωση με την οποία έδινε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του απέναντι σε εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην οποία αφού ζητά συγγνώμη «για την ένταση και την αναστάτωση» στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Ο κ. Μητσοτάκης το πρωί, κατά πληροφορίες, ήταν οργισμένος με τη συμπεριφορά του βουλευτή και επί σειρά ετών συνεργάτη του, καθώς ο ίδιος ήθελε να δώσει το στίγμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας με την επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, όμως, το μήνυμα «θόλωσε» με τα όσα έγιναν. Παράλληλα, ο ίδιος έχει μηδενική ανοχή για αλαζονικές συμπεριφορές. Όλα αυτά προδιέγραφαν τις εξελίξεις.

Οι δηλώσεις Αυγενάκη μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο

«Είναι αυτονόητο ότι δέχομαι να υπάρξει άρση ασυλίας για να αναλάβω τις ευθύνες μου» πρόσθεσε το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στο MEGA όπου επέμεινε ότι δεν υπήρξε χειροδικία αλλά ζήτησε να πάρει το τηλέφωνο για να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο. Παράλληλα μιλώντας στον ΣΚΑΪ είχε πει ότι δεν σκεφτόταν να παραιτηθεί από τη θέση του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments