Πολιτική

Κυβέρνηση: Σε αναζήτηση ηρεμίας μετά την “καταιγίδα” Σαμαρά – Καραμανλή

Κυβέρνηση: Σε αναζήτηση ηρεμίας μετά την “καταιγίδα” Σαμαρά – Καραμανλή

Πηγή Φωτογραφίας: [368540] 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στην καθημερινότητα των πολιτών επιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να επανέλθει τάχιστα η εσωκομματική ηρεμία και να περιοριστούν οι «μετασεισμικές» δονήσεις της ηχηρής παρέμβασης των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, θέλει η κυβέρνηση. Το κοινό μανιφέστο που παρουσίασαν απόλυτα συντονισμένα οι δύο πρώην πρωθυπουργοί κατά την προχθεσινή εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, δημιούργησε μείζον θέμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, που ξορκίζουν την εσωστρέφεια.

Ούτε το Μέγαρο Μαξίμου ούτε κορυφαίοι υπουργοί αντιδρούν στην έντονη κριτική που δέχθηκαν από τους κ. Σαμαρά και Καραμανλή, παρόλο που υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια. Ωστόσο, το περιβάλλον του πρωθυπουργού δεν ήταν έκπληξη από αυτές τις παρεμβάσεις, καθώς ήταν αναμενόμενες, και η αντίδραση των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν προδιαγεγραμμένη: “Δεν σχολιάζουμε ομιλίες ή δηλώσεις των πρώην πρωθυπουργών”, δήλωσαν μετά την εκδήλωση. Αυτή ήταν η στάση που τηρήθηκε χθες τόσο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη όσο και από τους Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη σε συνεντεύξεις τους.

Από την άλλη πάντως, σε κάθε ευκαιρία, μέσω της ρητορικής που θα χρησιμοποιείται από τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του, ουσιαστικά θα δίνονται σταδιακά απαντήσεις σε όλες τις καταγγελίες – κατηγορίες των Αντ. Σαμαρά και Κ. Καραμανλή.

Κατά τη συζήτησή του με τον Enrico Letta στο πλαίσιο του 28ου ετήσιου συνεδρίου «Economist Government Roundtable», ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την άποψή του για τη διεύρυνση και αντέδρασε στα αιχμηρά σχόλια του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Το 2023 πήραμε 41% και απέδειξα ότι μπορούμε να έχουμε ένα κεντροδεξιό κόμμα με ευρεία απήχηση που συνδυάζει δεξιούς πολίτες και μετριοπαθείς κεντρώους».

Το ίδιο και ο Παύλος Μαρινάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, απάντησε εμμέσως, σε χαμηλούς τόνους και για άλλα ζητήματα:

-Τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, 15 από τους οποίους έχουν αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα τα τελευταία χρόνια (και δεν είναι «πάντα αλάνθαστοι»).

-Τον ισχυρισμό πως έχει εκδιωχθεί βοσκός από βραχονησίδα στην Αστυπάλαια για οικολογικούς λόγους, κάτι που έχει διαψεύσει και παλαιότερα ο ίδιος.

-Το μεταναστευτικό: «Δεχόμαστε τουρίστες και όχι παράνομους μετανάστες πλέον», σημείωσε.

-Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας: «Κανείς πρωθυπουργός δεν θα ψέλλιζε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών», τόνισε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, παραβρέθηκε στην εκδήλωση και ακούσει από κοντά την αυστηρή κριτική των δύο πρώην πρωθυπουργών. Ανέφερε πως ο κ. Καραμανλής έκανε μια ανάλυση για την Ευρώπη και τα εθνικά θέματα, ενώ ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την προσωπική του απογοήτευση. Κατέληξε πως οι δύο πρώην πρωθυπουργοί ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments