Πολιτική

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση έλαβε τα μηνύματα των πολιτών

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση έλαβε τα μηνύματα των πολιτών

Πηγή Φωτογραφίας: [369034] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠOΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΥΛΟ ΜΑΡIΝΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

"Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Δεν είναι κοινότυπο, αλλά δεν σχολιάζουμε ομιλίες πρώην πρωθυπουργών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για τις ομιλίες των κ.κ. Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, χθες, στο Πολεμικό Μουσείο.

Μιλώντας σε ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης του μη σχολιασμού δηλώσεων ή ομιλιών πρώην πρωθυπουργών, ακόμα και στην εφ’ όλης της ύλης κριτική που άσκησαν ο κ. Σαμαράς και κ. Καραμανλής, κατά τις τοποθετήσεις τους σε παρουσίαση βιβλίου.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, λέγοντας πως είναι λάθος να συγκρίνονται με τις εκλογές, – είναι πολύ μεγάλο λάθος να συγκρίνουμε «μήλα με πορτοκάλια», όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά, συνέχισε, είναι αλήθεια πως υπήρχε απόκλιση μεταξύ του αποτελέσματος και των στόχων που είχαν τεθεί.

«Λάβαμε τα μηνύματα των πολιτών» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες μάς είπαν να τρέξουμε πιο γρήγορα και να αλλάξουμε μέρος της πολιτικής μας».

Ερωτηθείς για τις ψήφους προς την ακροδεξιά ο κ. Μαρινάκης επισήμανε πως πρέπει να βρεθούν οι αιτίες πίσω από αυτές τις επιλογές, τονίζοντας την ανάγκη να βρεθούν γρηγορότερες λύσεις στα προβλήματα των πολιτών σε θέματα όπως στην ασφάλεια, την ακρίβεια κ.α.

Ως προς τη σύνθεση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε πως η συντριπτική πλειοψηφία είναι κοινοβουλευτικά στελέχη και διαχρονικά στελέχη της παράταξης. Έκανε λόγο δε για 15 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη τα οποία έχουν αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση, μετά από το έργο που παρέδωσαν. «Την κοινωνία την αφορά εάν ένας υπουργός αυτά που καλείται να εφαρμόσει τα κάνει πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΝΔ προέρχονται από το κόμμα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η στρατηγική της λελογισμένης διεύρυνσης, με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της παράταξης αποδίδει».

«Την επιδοκιμάζουν οι πολίτες, αποδίδει, λύνονται προβλήματα, παρά τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν ακόμα, με τα οποία η κυβέρνηση έχει καταπιαστεί και μετεκλογικά για να επιφέρει βελτιώσεις σε τομείς όπως η δημόσια τάξη, η δημόσια υγεία η ενίσχυση των εισοδημάτων των πολιτών» είπε για να φέρει πως παραδείγματα εξωκοινοβουλευτικών οι οποίοι εν συνεχεία δοκιμάστηκαν στον σταυρό και επιδοκιμάστηκαν από τους πολίτες, όπως οι κ.κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Εμείς θέλουμε συμπαγές σύνολο, να ακούει τους πολίτες και να βλέπει μπροστά», είπε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ασκεί υπεύθυνη εξωτερική πολιτική. «Προασπίζουμε τα εθνικά συμφέροντα, χωρίς όμως κορώνες και λαϊκισμό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Οι Έλληνες πρωθυπουργοί υπηρετούν το εθνικό συμφέρον, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

«Η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πιο ισχυρή σε διπλωματικό επίπεδο και στην άμυνα», επισήμανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments