Πολιτική

Με υπουργούς καθημερινότητας κινείται η κυβέρνηση

Με υπουργούς καθημερινότητας κινείται η κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Έμφαση στα προβλήματα των πολιτών.

Σε τρεις φράσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου κρύβεται ο κυρίαρχος στόχος του ανασχεδιασμένου οδικού χάρτη της κυβέρνησης, σε πρώτη φάση μέχρι τη νέα πολιτική αφετηρία, την οποία παραδοσιακά ορίζει η ΔΕΘ: η έμφαση σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας των πολιτών.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού συζητούσαν στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού για το πώς θα προχωρήσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο, επιδιώκοντας περισσότερες λύσεις στο πεδίο. Αν και η συνεδρίαση δεν είχε μεγάλη ατζέντα με μόλις τέσσερις εισηγήσεις, όπως αυτές για την αντιπυρική περίοδο και το Ταμείο Ανάκαμψης, διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της καταγραφής μετρήσιμων δεδομένων που θα υποστηρίζουν την ανάπτυξη, τη βελτίωση των υποδομών, τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας και τη μείωση των ανισοτήτων. Επίσης, επισήμανε τη σημασία της βελτίωσης κρίσιμων λειτουργιών του κράτους και την ανάγκη για άμεση υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Το γραφείο του πρωθυπουργού επικεντρώνεται στη διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων, προσπαθώντας να δείξει ότι έχει λάβει υπόψη του τα μηνύματα για “αποτέλεσμα” και “ταχύτητα” από την ευρωκάλπη. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις τέσσερα 24ωρα μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και λίγες ώρες πριν από μια άλλη συνάντηση με τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, ο Μητσοτάκης δεν έκανε καμία ιδεολογική δήλωση.

Η πρωθυπουργική εισήγηση άνοιξε με τις «μάχες» στα πύρινα μέτωπα και με την έκφραση συγκρατημένης ικανοποίησης για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού το Σαββατοκύριακο. Ο Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία των drones για τον εντοπισμό των πυρκαγιών και του μέτρου καθαρισμού των οικοπέδων (παράταση έως τις 15 Ιουλίου) και μίλησε για καλύτερο συντονισμό Αστυνομίας, αυτοδιοίκησης και εθελοντών. « Μπαίνουμε στον σκληρό πυρήνα της αντιπυρικής περιόδου, και σίγουρα δεν θα κερδηθεί χωρίς τη συνδρομή και των πολιτών, ιδιαίτερα στο πεδίο της πρόληψης» και τόνισε ότι αυτό «επιβάλλει τον καλύτερο δυνατό συντονισμό μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων, Αστυνομίας, Δασικών Υπηρεσιών».

Για να επιταχυνθούν οι διορισμοί, προτείνεται να προσδιορίζονται από την αρχή οι θέσεις που ενδιαφέρουν οι υποψήφιοι, ώστε να μην απορρίπτονται αργότερα. Τα δικαιολογητικά θα ελέγχονται ψηφιακά και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τα απαραίτητα έγγραφα ανεξάρτητα από το αν υπάρχει σχετικός διαγωνισμός. Επιπλέον, θα ενισχυθεί η προτίμηση για θέσεις σε ορεινούς και νησιωτικούς δήμους με υποχρέωση παραμονής για 15 χρόνια και θα υπάρχει ταχύτερος μηχανισμός αναπλήρωσης θέσης για όσους δεν αποδέχονται την πρόσληψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments