Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Με το όπλο παραπόδα

ΣΥΡΙΖΑ: Με το όπλο παραπόδα

Πηγή Φωτογραφίας: [369623] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΒΑΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Βαθαίνει το ρήγμα στην Κουμουνδούρου.

Το σημείο χωρίς επιστροφή έδειξε πως πέρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής μέσω Διαδικτύου στον προκάτοχό του και πρόσωπο σχεδόν «ιερό τοτέμ» για την Κουμουνδούρου Αλέξη Τσίπρα, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ του απέδωσε ρόλο υπονομευτή. Παράλληλα προς αυτή τη σημαντική εξέλιξη, οι δηλώσεις και οι κινήσεις στις οποίες επιδίδονται κορυφαία στελέχη ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων που δρομολογήθηκαν για την τρέχουσα εβδομάδα (Πολιτική Γραμματεία μεθαύριο Πέμπτη και Κεντρική Επιτροπή ελάχιστα 24ωρα αργότερα) οδηγούν στο συμπέρασμα πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εισέλθει ανεπιστρεπτί στην οδό νέας εμφύλιας ρήξης.

Ο κ. Κασσελάκης προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα εντός ΣΥΡΙΖΑ μέσω Διαδικτύου, επιχειρώντας να ανοίξει ξανά τη συζήτηση για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς. Προτείνει τη συγκρότηση ενός “μετώπου” από τα προοδευτικά κόμματα εντός της Βουλής και ευρύτερων συνεργασιών όλων των προοδευτικών δυνάμεων. Παράλληλα, η κ. Δούρου αναφέρει ότι ο δρόμος για τη μεταφορά της γαλλικής εμπειρίας στην Ελλάδα είναι μακρύς.

Ωστόσο, το θέμα που συζητείται στο εσωτερικό του κόμματος δεν είναι αυτή τη στιγμή η Κεντροαριστερά, αλλά η κατάσταση εντός του κόμματος και οι ενέργειες του προέδρου και της ηγετικής ομάδας του.

Η πρόταση του κ. Διονύση Τεμπονέρα για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού υποκειμένου, καθώς και οι δηλώσεις του κ. Κώστα Ζαχαριάδη για την αποτυχημένη “προσωποπαγούς lifestyle” τακτική του προέδρου, αντικατοπτρίζουν το κλίμα που επικρατεί εντός του κόμματος και αναμένεται να εκδηλωθεί κατά τη διάρκεια των επερχόμενων συνεδριάσεων των κορυφαίων κομματικών οργάνων. Σε αυτές τις συνεδριάσεις, πιθανόν να υπάρξουν αναφορές στην ανοιχτή και άνευ προηγουμένου σύγκρουση μεταξύ νυν και πρώην αρχηγών.

Σημειώνεται πως με επίκεντρο την απόφαση Κασσελάκη για κλείσιμο της ημερήσιας έκδοσης της εφημερίδας «Αυγή», ο σημερινός πρόεδρος είπε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας πως επί του προκατόχου του είχε ληφθεί η σχετική απόφαση. «Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φθηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση», ανέφεραν διαρροές από το περιβάλλον Τσίπρα, κάνοντας παράλληλα λόγο για «χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα».

Ο διάδοχος Στέφανος Κασσελάκης αντέδρασε έντονα, ζητώντας στήριξη και τέλος στην υπονόμευση. Σε ανάρτησή του, διόρθωσε τη δήλωσή του λίγο αργότερα, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη για την προσπάθεια του κόμματος χωρίς παιχνίδια. Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, επεκτείνει τον κύκλο των επικριτών του και βρίσκει απρόσμενους συμμάχους, όπως ο κ. Ν. Καρανίκας.

Από την άλλη, η κ. Ολγα Γεροβασίλη ασκεί κριτική στον κ. Κασσελάκη για την ανάρτησή του, θεωρώντας το δίλημμα που τέθηκε τεχνητό και επικίνδυνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments