SPOTLIGHTS

Η Ελλάδα πρώτη χώρα παγκοσμίως που δημιουργεί σύστημα ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών

Η Ελλάδα πρώτη χώρα παγκοσμίως που δημιουργεί σύστημα ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών

Πηγή Φωτογραφίας: flytbase.com/

Οι δορυφόροι θα "πιάνουν" τις φωτιές

Την επένδυση 20.000.000 ευρώ σε τέσσερις δορυφόρους θερµικής απεικόνισης και σε σύστηµα ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών της εταιρείας OroraTech για τη δηµιουργία ενός εθνικού συστήµατος εντοπισµού και αντιµετώπισης της φωτιάς, του πρώτου σε διεθνές επίπεδο, ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης.

Το έργο θα υλοποιηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισµό ∆ιαστήµατος και θα καθοδηγείται από το υπουργείο Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης και το Ελληνικό Κέντρο ∆ιαστήµατος.

«Επενδύοντας στοχευµένα στη διαστηµική τεχνολογία, κάνουµε την ουσιαστική διαφορά στην παρακολούθηση των πυρκαγιών, που αποτελούν απειλή για τις ανθρώπινες ζωές, τα οικοσυστήµατα και την Οικονοµία µας», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης, ∆ηµήτρης Παπαστεργίου, και πρόσθεσε: «Οι υπηρεσίες ανίχνευσης πυρκαγιάς και τα δορυφορικά συστήµατα παρακολούθησης της OroraTech προσφέρουν απαράµιλλο έλεγχο και επίγνωση της κατάστασης».

Η εταιρεία εδρεύει στο Μόναχο, ιδρύθηκε το 2018 και παρέχει πληροφορίες για δασικές πυρκαγιές σε κρατικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσµο καθώς και σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τοµέα, αξιοποιώντας τα δορυφορικά δεδοµένα. Η εταιρεία συνεργάζεται µε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την ανάπτυξη αλγορίθµων προϊόντων δεδοµένων, µε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών για την ανάπτυξη διαστηµικών αισθητήρων και υπηρεσιών βαθµονόµησης.

Οι υπηρεσίες δεδοµένων της OroraTech θα είναι συνδεδεµένες µε τις ελληνικές υπηρεσίες άµεσης επέµβασης και θα αξιοποιούν την τεχνογνωσία των ελληνικών πανεπιστηµίων και της βιοµηχανίας.«Η παγκόσµιας κλάσης τεχνογνωσία στη θερµική ανίχνευση των Ελλήνων συνεργατών µας είναι καθοριστική για την παροχή της καλύτερης λύσης για τη χώρα», δήλωσε ο Μάρτιν Λάνγκερ, εκτελεστικός και τεχνικός διευθυντής της OroraTech και συµπλήρωσε: «Η Ελλάδα θα αποτελέσει την πρώτη χώρα παγκοσµίως που θα διαθέτει ένα εθνικό δορυφορικό σύστηµα ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments