SPOTLIGHTS

Προσωπικός αριθμός του Πολίτη: Τι είναι και πότε τίθεται σε εφαρμογή

Προσωπικός αριθμός του Πολίτη: Τι είναι και πότε τίθεται σε εφαρμογή

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Υποχρεωτικός για τις συναλλαγές πολιτών με το Δημόσιο

Το Ε’ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νόμιμο έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον Προσωρινό Αριθμό Πολιτών και ως εκ τούτου προχωρά πλέον η διαδικασία μετά και την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τι είναι ο προσωπικός αριθμός Ο «Προσωπικός Αριθμός» θα επαληθεύει τα στοιχεία του πολίτη, αντικαθιστώντας τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ ή τον αριθμό της αστυνομικής του ταυτότητας και θα διευκολύνει τις συναλλαγές.

Θα είναι καταγεγραμμένoς στις νέες ταυτότητες μετά τον Δεκέμβριο 2024 και για την δημιουργία του κυρίαρχο ρόλο παίζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Είναι ο μοναδικός αριθμός που θα χρειάζεται να γνωρίζει ο πολίτης για τις συναλλαγές του με το Δημόσιο. Θ’ αποτελείται από τα 9 εννέα ψηφία του ΑΦΜ συν άλλα τρία ψηφία εκ των οποίων τα δύο θα μπορεί να επιλέγει ο πολίτης. Αυτά τα τρία νέα ψηφία το πιθανότερο είναι ότι θα προηγούνται του ΑΦΜ. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί ο πολίτης να επιλέγει τον αριθμό του, καθιστώντας τον περισσότερο «προσωπικό».Τέλος, θα τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής διακυβέρνησης, η οποία αποτελεί την αρμόδια αρχή για να επιβεβαίωση της ταυτότητας των πολιτών, περιλαμβάνει τα στοιχεία που είναι απολύτως αναγκαία για την επαλήθευση της ταυτότητας του φυσικού προσώπου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments