Ελλάδα

Φωτιές σε Διόνυσο, Μαραθώνα και Χαλάνδρι λόγω των κεραυνών στην Αττική [vid]

Φωτιές σε Διόνυσο, Μαραθώνα και Χαλάνδρι λόγω των κεραυνών στην Αττική [vid]
Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Φωτιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης (4/7) στον Διόνυσο, στον Μαραθώνα και στο Χαλάνδρι λόγω των κεραυνών που έπεσαν στην Αττική.

Η Πυροσβεστική σε μήνυμα στο X αναφέρει ότι «λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε Διόνυσο, Μαραθώνα και Χαλάνδρι εκδηλώθηκαν διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε δασικές εκτάσεις. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις».

Νωρίτερα σήμερα, οι πολίτες της Αττικής έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Παράλληλα, η ΕΜΥ επικαιροποίησε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Παρότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο θα έχουν υψηλή ραγδαιότητα, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις χωρίς απαραίτητα να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη υετού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments