Οδηγός

Πότε θα καταβληθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς [vid]

Πότε θα καταβληθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: freepik//Πότε θα καταβληθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς [vid]

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε αυτούς που δεν έλαβαν φέτος αύξηση στη σύνταξή τους. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Εργασίας
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε αυτούς που δεν έλαβαν φέτος αύξηση στη σύνταξή τους. Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Εργασίας.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε πως θα υπάρχει μία έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων τα Χριστούγεννα που δεν είδαν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων.

Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως και όλο το επιτελείο του υπουργείου τόνισε πως στο επίκεντρο βρίσκεται η ενίσχυση των εισοδημάτων, αλλά και οι παρεμβάσεις που κάνει η κυβέρνηση για τη βελτίωση της καθημερινότητας. «Μεριμνούμε για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες και αυτό πρέπει να είναι στην προτεραιότητα του υπουργείου γιατί εκεί δίνουμε διαπιστευτήρια κοινωνικής ευαισθησίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις την τελευταία 5ετια και σταχυολογώ την εντυπωσιακή μείωση ανεργίας, τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος» είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας «που καταγράφει τον πραγματικό χρόνο εργασίας του εργαζομένου. Αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση το μέτρο να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Τα οφέλη στην αποτύπωση της πραγματικής υπερωριακής απασχόλησης είναι ήδη ορατά στους εργαζόμενους».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα «ειδική μνεία στην ανάγκη να κάνουμε βελτιώσεις για να πετύχουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αγορά εργασίας των γυναικών, των νέών, των συνταξιούχων των ΑμεΑ» σημειώνοντας ότι «170.000 συνταξιούχοι έχουν επιλέξει να συνεχίζουν την εργασία ενισχύοντας τα εισοδήματά τους και διεκδικώντας μεγαλύτερη σύνταξη στο μέλλον».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημαντική δουλειά που έχει γίνει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τονίζοντας πως έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμό ο χρόνος απονομής των συντάξεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments