People

Ποιος θα κληρονομήσει τα 130 δισ. του Γουόρεν Μπάφετ

Ποιος θα κληρονομήσει τα 130 δισ. του Γουόρεν Μπάφετ

Πηγή Φωτογραφίας: .linkedin.com

Ο 94χρονος (παρά δύο μήνες) μεγιστάνας δίνει στην Wall Street Journal μερικά... hints για το τι θα γράφει η διαθήκη του, που ως φαίνεται θα έχει έντονο το φιλανθρωπικό στοιχείο

Ο Γουόρεν Μπάφετ αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα όσον αφορά το τι θα συμβεί με τη τεράστια περιουσία του (περί τα 130 δισεκατομμύρια δολάρια) όταν εκείνος εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Ο «Μάντης της Ομαχα», όπως είναι επίσης γνωστός ο γκουρού των χρηματοοικονομικών, αποκάλυψε στη Wall Street Journal πως τροποποίησε εκ νέου τη διαθήκη του, αποφασίζοντας να αποκλείσει το Ιδρυμα του Μπιλ Γκέιτς (Bill & Melinda Gates Foundation, από το οποίο έχει πλέον αποχωρήσει η Μελίντα) από δωρεές. Ο Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος την 30η Αυγούστου θα γιορτάσει τα 94 γενέθλιά του, σκοπεύει να δωρίσει τα πλούτη του σε ένα νέο φιλανθρωπικό ίδρυμα με επιβλέποντες τα τρία παιδιά του, το καθένα από τα οποία έχει ήδη τη δική του φιλανθρωπική οργάνωση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Warren Buffett Quotes | Motivation (@warrenbuffettquote)

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας συμμετοχών Berkshire Hathaway δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος για την αξία των παιδιών του και «100% σίγουρος για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν τα πράγματα». Το μοναδικό που σκοπεύει να επισημάνει στα παιδιά του είναι πως όλος αυτός ο πλούτος «θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την αρωγή των ανθρώπων που υπήρξαν λιγότερο τυχεροί από εμάς». Παραδέχτηκε, μάλιστα, πως «υπάρχουν οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο και τα παιδιά μου και εγώ ήμασταν 100% τοις εκατό πιο τυχεροί από αυτούς». «Θα ήθελα να πιστεύω ότι θα μπορούσα να συνεχίσω να σκέφτομαι αντισυμβατικά, έξω από το κουτί», αστειεύτηκε στη συνέχεια, «αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορώ να το κάνω, όταν θα είμαι κάτω από τη γη, και σίγουρα δεν θα μπορώ να το κάνω καλύτερα από τρεις ανθρώπους που θα περπατούν ακόμα σε αυτόν τον πλανήτη», είπε ο γηραιός αλλά απόλυτα υγιής μεγιστάνας των επενδύσεων και της φιλανθρωπίας.

Στο παρελθόν ο Μπάφετ είχε αποκαλύψει ότι με βάση τη διαθήκη του ποσοστό άνω του 99% επρόκειτο να διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κυρίως στο Ιδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και σε τέσσερις ακόμη φιλανθρωπικές οργανώσεις που συνδέονται με την οικογένειά του, συγκεκριμένα στο Susan Thompson Buffett Foundation, στο Sherwood Foundation, στο Howard G. Buffett Foundation και στο NoVo Foundation, με τα τρία τελευταία ιδρύματα να ελέγχονται από τα τρία παιδιά του, δηλαδή τη Σούζαν, τον Χάουαρντ και τον Πίτερ αντίστοιχα. Πλέον, όμως, φαίνεται πως τα δεδομένα έχουν αλλάξει

. Εν τω μεταξύ, ωστόσο, μόλις την περασμένη Παρασκευή ο Μπάφετ δώρισε άλλα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σε μετοχές της Berkshire Hathaway (η οποία συμμετέχει, μεταξύ άλλων, στην Apple και στην Coca-Cola) στο Ιδρυμα του Γκέιτς και στις τέσσερις φιλανθρωπικές οργανώσεις της οικογένειας Μπάφετ. «Ο Μπάφετ ήταν υπερβολικά γενναιόδωρος προς το Ιδρυμα Γκέιτς – με δωρεές και συμβουλές – επί 18 χρόνια», είπε στο CNN ο Μαρκ Σούζμαν, διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς. Το ίδρυμα εξακολουθεί να φέρει το όνομα της Μελίντα, παρά το διαζύγιό της με τον Μπιλ Γκέιτς το οποίο εκδόθηκε το 2021. Πριν από λιγότερο από έναν μήνα, την 7η Ιουνίου συγκεκριμένα, η Μελίντα Γκέιτς αποχώρησε οριστικά από το Ιδρυμα, το οποίο σύντομα πρόκειται να αλλάξει και όνομα. Εως σήμερα το Bill & Melinda Foundation έχει λάβει σε δωρεές από τον Μπάφετ περισσότερα 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments