Πολιτική

Άδωνις: Δεν μπορείς να φωνάζεις για το χαστούκι του Αυγενάκη, όταν νομιμοποιείς τις πράξεις του Κουφοντίνα

Άδωνις: Δεν μπορείς να φωνάζεις για το χαστούκι του Αυγενάκη, όταν νομιμοποιείς τις πράξεις του Κουφοντίνα

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Στη ΝΔ πράξεις βίας δεν γίνονται αποδεκτές ούτε κατά κεραία - Δείτε το βίντεο

Στα ταχύτατα και άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξαν η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στο περιστατικό με τον Λευτέρη Αυγενάκη, επέμεινε ιδιαίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, ο υπουργός Υγείας σημείωσε, σε σημερινή παρέμβασή του, πως «δεν υπάρχει καμιά αλαζονεία στη ΝΔ και την κυβέρνηση, γιατί απλούστατα ο Αυγενάκης διαγράφηκε άμεσα. Ως κεντροδεξιά παράταξη, έχουμε τις αξίες, τον αξιακό κώδικα να επαγρυπνούμε απέναντι σε τέτοια περιστατικά. Ο Αυγενάκης έδωσε εξηγήσεις πάραυτα στον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και στο κόμμα. Στη δικιά μας παράταξη, πράξεις βίας δεν γίνονται αποδεκτές ούτε κατά κεραία».

Η φράση «έχω ασυλία» είναι, εκτός από εξοργιστική, και ανόητη

Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε μνεία στη φράση που χρησιμοποίησε ο Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας ότι «η φράση έχω  ασυλία, την οποία είπε ο Αυγενάκης, είναι εκτός από εξοργιστική και ανόητη. Και είναι ανόητη, γιατί στην ουσία δεν υπάρχει τέτοιου τύπου ασυλία για τους βουλευτές. Δεν υφίσταται τέτοια ασυλία για εμάς τους βουλευτές. Ήταν εκτός εαυτού, αλλά αυτό δεν μπορεί να υπάρξει καμιά κάλυψη της συμπεριφοράς του. Η δικιά μας παράταξη έδρασε ακαριαία μόλις έλαβε γνώση του γεγονότος. Κρινόμαστε και στις δύσκολες στιγμές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ορθά και γρήγορα αντανακλαστικά».

Δεν είμαστε Αριστερά

Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στη στάση της αριστεράς απέναντι σε απρεπείς και αγενείς συμπεριφορές, που προσβάλλουν το δημόσιο αίσθημα.

«Δεν δέχομαι καμιά υπόδειξη από την αριστερά», είπε ο Άδωνις και συμπλήρωσε: «Προχθές η κυρία Φωτίου είπε «αι στο διάολο» στην κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, αλλά δεν υπέστη καμία κύρωση, ούτε εκδόθηκε κάποια ανακοίνωση, που να καταδικάζει ρητά τη συμπεριφορά της.

Η Εφημερίδα των Συντακτών φιλοξενεί άρθρο του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος μιλάει για δολοφονία στη Λάρκο. Όταν νομιμοποιείς τις δολοφονίες δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι για το χαστούκι. Η βία είναι παντού και πάντοτε καταδικαστέα. Και όταν νομιμοποιείς τη βία, δεν έχεις κανένα ηθικό ανάστημα. Δεν ανέχομαι να μας κουνάει το δάκτυλο η Αριστερά. Όταν νομιμοποιείς το δολοφόνο, δεν μπορείς να μιλάς για αλαζονεία. Δεν ξέρω τι θα γίνει σε τρία χρόνια και εάν ο Αυγενάκης θα θελήσει να θέσει και πάλι υποψηφιότητα. Όμως δεν θυμάμαι πολλούς πολιτικούς να έχουν παραδώσει την έδρα τους. Εγώ την παρέδωσα και επανήλθα μετά από τέσσερις μήνες στο Κοινοβούλιο. Η άποψή μου για την έδρα είναι η εξής: όταν εκλέγεσαι και έχεις μια έδρα, η έδρα είναι εξ αδιαιρέτου, ανάμεσα σε σένα και το κόμμα. Όταν λοιπόν το κόμμα σου ζητά πίσω την έδρα, πρέπει να την επιστρέφεις. Ηθικά, αν το κόμμα σου ζητάει την έδρα πρέπει να τη δίνεις», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments