Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Εκσυγχρονίζουμε τα κριτήρια καθορισμού των άγονων περιοχών [vid+pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: Εκσυγχρονίζουμε τα κριτήρια καθορισμού των  άγονων περιοχών [vid+pics]

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Τετραπλασιάζουμε το επίδομα για τους γιατρούς στις άγονες περιοχές

«Αυξάνουμε τις άγονες περιοχές για τους γιατρούς του ΕΣΥ, επικαιροποιώντας τα κριτήρια προσδιορισμού των περιοχών αυτών», δηλώνει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «θα αυξήσουμε το επίδομα για τις άγονες περιοχές από τα 100 ευρώ στα 400 ευρώ. Επίσης, θα αυξήσουμε τις περιοχές που κρίνονται ως άγονες. Στόχος μας είναι να θεωρείται άγονη κάθε περιοχή, όπου υπάρχει σημαντική έλλειψη γιατρών. Με αυτόν τον τρόπο, επικαιροποιούμε τα κριτήρια για τον καθορισμό των άγονων περιοχών».

Αναφερόμενος στο θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, ο υπουργός Υγείας σημείωσε: «Είμαι υπερήφανος γιατί πάνω από 2.000 συμπολίτες μου χειρουργήθηκαν στα απογευματινά χειρουργεία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη λειτουργία τους. Και εκτιμώ ότι τον φθινόπωρο θα έχουμε τη θετική απάντηση των Ευρωπαίων για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία».

Ακόμη, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο και για τη δυνατότητα ιδιωτικού έργου για τους γιατρούς του ΕΣΥ. «Είχα ανακοινώσει πως θα περίμενα την επίσκεψη του πρωθυπουργού. Λάβαμε την έγκριση του πρωθυπουργού. Πλέον, οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορούν, μετά το πέρας της εργασίας τους στο ΕΣΥ, να παρέχουν ιδιωτικό έργο. Η ΚΥΑ γίνεται για να κάνει πιο ελκυστική τη θέση του γιατρού του ΕΣΥ, γιατί προκηρύσσουμε θέσεις ιατρών, οι οποίες βγαίνουν άγονες.

Για παράδειγμα, στη νήσο Κω, κάναμε τέσσερις προκηρύξεις για παθολόγο, αλλά δεν προσήλθε κανένας. Είμαι υπέρ της ανθρώπινης συνεννόησης. Έτσι, θα καλέσω τους Ιατρικούς Συλλόγους στο γραφείο μου και θα τους εξηγήσω ότι δεν μπορώ να βλέπω πληθώρα ιδιωτών γιατρών αλλά κανέναν στο δημόσιο νοσοκομείο. Το κράτος μπορεί να κάνει τα πάντα, αλλά προηγείται η ανθρώπινη συνεννόηση. Ο γιατρός είναι λειτουργός της υγείας. Δεν είναι έμπορος. Είναι μεγάλη ιδιότητα να είσαι γιατρός. Πρέπει λοιπόν όλοι οι γιατροί να καταλάβουν ότι είναι ο κρίκος σε μια αλυσίδα και ότι πρέπει να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της έλλειψης ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία», κατάληξε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments