Πολιτική

Κατρίνης: Στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να μιλήσουμε με τα κόμματα τα οποία συνυπογράψαμε την πρόταση δυσπιστίας

Κατρίνης: Στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να μιλήσουμε με τα κόμματα τα οποία συνυπογράψαμε την πρόταση δυσπιστίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κατρίνης: Στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να μιλήσουμε τουλάχιστον με τα κόμματα τα οποία συνυπογράψαμε την πρόταση δυσπιστίας

"Είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν συμβιβάζομαι με ένα τμήμα του 13-15% που θα παίζει μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης

«Είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν συμβιβάζομαι με ένα τμήμα του 13-15% που θα παίζει μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Αναφορικά με την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, είπε πως «πρέπει να προστατεύσουμε όλοι το κύρος και τη σοβαρότητα της διαδικασίας και αυτό αποτελεί συλλογική ευθύνη».

«Είμαι υποψήφιος, γιατί δεν συμβιβάζομαι με ένα τμήμα του 13-15% που θα παίζει μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης. Δεύτερον γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πρόσωπα άφθαρτα, σοβαρά, συγκροτημένα και αξιόπιστα κυρίως όμως γιατί χρειάζονται πολιτικές θέσεις που κινητοποιούν την πλειοψηφία των πολιτών και όχι μια λογική αποιδεολογικοποιησης, lifestyle, απολιτικ το οποίο σίγουρα δεν αλλάζει τη ζωή των πολιτών και δεν την βελτιώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει ανάγκη να γίνουν συμμαχίες, απάντησε: «Το μήνυμα των πολιτών στις ευρωεκλογές ήταν πρώτον, κουραστήκαμε από τον κ. Μητσοτάκη και δεύτερον, πρέπει να βρεθεί κάποιος να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη. Δεν νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης, έστω και με αυτή τη συντριβή που υπέστη, ότι αυτή τη στιγμή απειλείται από ένα κόμμα του 13-15%, άρα αυτό καθιστά επιτακτική την έναρξη συζήτησης προγραμματικής που θα συσπειρώνει ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις».

Στην ερώτηση αν αυτό γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, ο κ. Κατρίνης απάντησε: «Εγώ δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή τα υπόλοιπα κόμματα με τα οποία συνυπογράψαμε την πρόταση δυσπιστίας και καταφέραμε να φύγουν δύο υπουργοί της κυβέρνησης είναι διαφορετικός από τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα που μιλάμε».

Μιχάλης Κατρίνης: Νομίζω ότι πρέπει να μιλήσουμε τουλάχιστον με τα κόμματα, με τα οποία συζητήσαμε και συνυπογράψαμε την πρόταση δυσπιστίας 

«Εγώ δεν λέω ότι πρέπει να μιλήσουμε μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι πρέπει να μιλήσουμε τουλάχιστον με τα κόμματα, με τα οποία συζητήσαμε και συνυπογράψαμε την πρόταση δυσπιστίας. Να διερευνήσουμε σε προγραμματικό επίπεδο και σε επίπεδο βάσης όχι σε επίπεδο ηγεσίας αν υπάρχει αυτή η διάθεση, γιατί αν υπάρχουν πολλά που συμφωνούμε και λίγα που διαφωνούμε και υπάρχει η διάθεση αυτή η συζήτηση να οδηγήσει σε εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, που το θέλει μια μεγάλη πλειοψηφία, αυτό ναι μπορεί να οδηγήσει και σε ένα σχήμα, το οποίο είναι νικηφόρο στις επόμενες εκλογές. Αυτό, όμως, είναι πολύ πρώιμο να το συζητάμε και πρέπει να είναι πολιτική απόφαση του κόμματος», επισήμανε.

Ερωτηθείς αν το Σεπτέμβρη θα ψηφίσουν για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ή για μελλοντικό πρωθυπουργό και αν αισθάνεται έτοιμος, απάντησε: «Οι άνθρωποι που θα ψηφίσουν, θα ψηφίσουν για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ένα ΠΑΣΟΚ όμως που θέτει πάντα υψηλούς στόχους και εκφράζει υπαρκτές κοινωνικές δυνάμεις άρα έχει στόχευση τη διακυβέρνηση της χώρας άρα έχει στόχευση την αλλαγή πολιτικής. Εγώ δεν είμαι της λογικής ότι κάνοντας μια δήλωση ότι είμαι ή δεν είμαι καλύτερος από τον κ. κ.Μητσοτάκη, ή μπορώ ή δεν μπορώ να νικήσω τον κ.Μητσοτάκη μπορώ να πείσω τον κόσμο. Εξάλλου αυτές οι δηλώσεις έγιναν προεκλογικά και από πολιτικούς αρχηγούς και αξιολογήθηκαν αναλόγως με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Εγώ προσέρχομαι σε αυτή τη διαδικασία με πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας της διαδικασίας και βεβαίως πλήρη συναίσθηση της αυστηρότητας με την οποία μας κρίνουν οι πολίτες».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα περί πασαρέλας προσωπικών φιλοδοξιών που είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ανέφερε: «Από εμένα δεν είναι αποδεκτή αυτή η φράση. Υπάρχει μια διαδικασία η οποία θα είναι δημοκρατική, ανοιχτή, θα τεθούν πολιτικές ατζέντες όμως θα πρέπει να προστατευτεί το κύρος και η σοβαρότητα της διαδικασίας και αυτό αποτελεί ευθύνη όχι μόνο των προσώπων που συμμετέχουν αλλά είναι συλλογική ευθύνη της παράταξης. Δεν είναι πασαρέλα μια δημοκρατική διαδικασία στην οποία ελπίζω, και θα δώσω τη μάχη να ακουστούν πολιτικές και πολιτικές που κινητοποιούν αυτούς που συνειδητά απέχουν για πάρα πολλά χρόνια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments