Πολιτική

Κεντροαριστερά: Σε γραμμή Πολάκη ο Κασσελάκης

Κεντροαριστερά: Σε γραμμή Πολάκη ο Κασσελάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Το «όχι» του κ. Κασσελάκη στην Κεντροαριστερά διατυπώθηκε για πρώτη φορά με τόσο ξεκάθαρο τρόπο.

Αναφανδόν κατά της προοπτικής συγκρότησης ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς τάχθηκε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης, μόλις δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αποδεικνύοντας ότι η σκληρή γραμμή Πολάκη κατά του «Κέντρου» κερδίζει ολοένα έδαφος στις τάξεις της ηγεσίας του κόμματος.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Κασσελάκης απέρριψε με αρνητικό τρόπο την πρόταση για τη σύσταση μετώπου των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, χαρακτηρίζοντάς την ως “ρευστοποίηση” του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μετατραπεί σε ένα απλό κόμμα, έθεσε ως προϋποθέσεις για οποιαδήποτε συνεργασία τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως επικεφαλής και περιόρισε το πεδίο συνεννόησης για τη δημιουργία ενός ρεαλιστικού σχήματος που θα μπορεί να ανταγωνιστεί για την εξουσία.

Επιπλέον, τονίζει πως οι συνεργασίες δημιουργούνται από τη βάση προς την κορυφή και όχι αντίστροφα, αναφερόμενος στις συζητήσεις στην Ελλάδα για τη δημιουργία ενός ενιαίου οργάνου της κεντροαριστεράς.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αρνητική θέση του κ. Κασσελάκη απέναντι στην Κεντροαριστερά εκφράστηκε με τόσο σαφή τρόπο μόλις λίγες ώρες μετά την προειδοποιητική τηλεοπτική συνέντευξη του Παύλου Πολάκη, ο οποίος εξέφρασε απόλυτη αντίθεση προς μια τέτοια δομή.

Μάλιστα, στην εν λόγω συνέντευξη ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ μεταχειρίστηκε βαρύτατες εκφράσεις κατά του Κέντρου το οποίο χαρακτήρισε «εφεύρεση» και «κατασκευή». Επίσης περιέγραψε τους κεντρώους πολίτες ως «κατοικίδια του συστήματος» και ως πρόσωπα που «ντρέπονται να πουν ότι βγάζουν τα προς το ζην από το σύστημα».

«Για μένα δεν έχει κανένα νόημα μια κουβέντα περί Κεντροαριστεράς γενικώς» σημείωσε και κάλεσε όσους επιθυμούν συνεργασία… να «συμπράξουν» με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλω ένα πρόγραμμα, το οποίο θα συγκροτεί ένα νέο κοινωνικό, λαϊκό συμβόλαιο, ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο πρέπει να υπηρετήσει κατ’ αρχήν ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κορμός της αντιπολίτευσης, καλώντας και όποιον θέλει να συμπράξει προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε.

Αξίζει δε να σημειωθεί, χρησιμοποίησε απαξιωτικούς όρους για το κέντρο χαρακτηρίζοντάς το «κατασκευή» και «εφεύρεση» ενώ ισχυρίστηκε ότι τη συζήτηση για τον κεντροαριστερό φορέα την ξεκίνησαν διάφοροι «πρόθυμοι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments