Πολιτική

Κεραμέως: Στόχος η περαιτέρω μείωση του δείκτη ανεργίας

Κεραμέως: Στόχος η περαιτέρω μείωση του δείκτη ανεργίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η τόνωση της απασχόλησης στην κορυφή της ατζέντας του υπουργείου Εργασίας.

Τη σημασία του ΕΣΠΑ ως ενός κρίσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου για τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, τόνισε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «ΕΣΠΑ 2014-2020: Ισχυρό Αναπτυξιακό Αποτύπωμα για Όλους».

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, μέσω της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020, σχεδιάστηκαν προγράμματα απασχόλησης, που δημιούργησαν πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Μάλιστα, εστίασε σε τέσσερα προγράμματα, τα οποία είναι τα εξής:

– το πρόγραμμα για τη νεανική καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Η δράση αφορούσε σε νέους, ηλικίας 18 έως 29 ετών, που βρίσκονταν εκτός εκπαιδευτικής και επαγγελματικής δραστηριότητας, – το πρόγραμμα για την επιχορήγηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης 3.000 νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία, – το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στις γυναίκες και – το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, στις λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας, με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και σε ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών. Όπως σημείωσε η υπουργός Εργασίας, στόχος είναι η περαιτέρω μείωση του δείκτη ανεργίας και η τόνωση της απασχόλησης ιδιαίτερα σε κρίσιμες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι γυναίκες, οι νέοι, οι άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας και τα άτομα με αναπηρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments