Πολιτική

Κόντρα Φλωρίδη-ΣΥΡΙΖΑ για Αυγενάκη:Υπήρξε άμεση θεσμική αντίδραση,εσείς πάρτε πρώτα άδεια από τον Πολάκη

Κόντρα Φλωρίδη-ΣΥΡΙΖΑ για Αυγενάκη:Υπήρξε άμεση θεσμική αντίδραση,εσείς πάρτε πρώτα άδεια από τον Πολάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [370565] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στο επίκεντρο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη και του γενικού εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη βρέθηκε στη Βουλή το επεισόδιο με την επίθεση του πρώην υπουργού της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη

Στο επίκεντρο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη και του γενικού εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη βρέθηκε στη Βουλή το επεισόδιο με την επίθεση του πρώην υπουργού της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, εναντίον εργαζομένου στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

«Υπήρξε άμεση θεσμική αντίδραση της Πολιτείας χθες, σε ένα πάρα πολύ δυσάρεστο και καταδικαστέο περιστατικό», αντέτεινε ο Γιώργος Φλωρίδης, απορρίπτοντας τις κατηγορίες που εκτόξευσε νωρίτερα ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, για καθυστερημένη και αναγκαστική αντίδραση της ΝΔ μετά που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το επεισόδιο με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ταυτόχρονα ο κ. Φλωρίδης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χαρακτηρίζοντας υποκριτική την πρότασή του για αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, σημειώνοντας ότι είναι το ίδιο κόμμα που αρνήθηκε την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε καταθέσει ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

«Η ελληνική Πολιτεία μπορεί να σεμνύνεται ότι χθες έδρασε ακαριαία σε όλες της τις θεσμικές εκφράσεις για ένα θέμα που απασχόλησε, και σωστά απασχόλησε, την ελληνική κοινωνία. Αλλά μην είστε τόσο υποκριτές», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, σε σύντομη παρέμβαση του κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ΣτΕ και την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης απαντώντας στο σχόλιο Αυλωνίτη ότι πήρε πέντε μέρες στην κυβέρνηση για να αντιδράσει.

Πώς έφτασε ο πρωθυπουργός στη διαγραφή Αυγενάκη -Στέλνει μηνύματα σε όλη την ΚΟ

«Όλοι συνομολογούν ότι το περιστατικό ήρθε σε γνώση των συντεταγμένων της ελληνικής θεσμικής Πολιτείας χθες. Και οι αντιδράσεις ήταν άμεσες» επισήμανε ο κ. Φλωρίδης.

«Πρώτον: η θεσμική αντίδραση του προέδρου της Βουλής και η επιβολή ποινών στον βουλευτή,

Δεύτερον: η αντίδραση της Κ.Ο. της ΝΔ στην οποία ανήκει ο βουλευτής και εκλήθη ταχύτατα σε απολογία,

Τρίτον: η αντίδραση του ίδιου του πρωθυπουργού που παρέπεμψε τον βουλευτή στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής του από την Κ.Ο της ΝΔ, και

Τέταρτον: η ελληνική δικαιοσύνη για το θέμα αυτό κινήθηκε εντός ωρών» προσέθεσε ο υπουργός και τόνισε:

«Άρα, Κοινοβουλευτική Ομάδα ΝΔ, κυβέρνηση και Δικαιοσύνη κινήθηκαν εντός ωρών για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό σε όλες του τις θεσμικές διαστάσεις. Εν τω συνόλω τους λοιπόν οι συντεταγμένες της Πολιτείας λειτούργησαν ταχύτατα άψογα και άμεσα».

Φλωρίδης: Μιλάτε για κατάργηση της άρσης ασυλίας ενώ την αρνηθήκατε στον Πολάκη Παράλληλα, ο κ. Φλωρίδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία, σημειώνοντας ότι «πολύ εύκολα αναφέρεται σε διατάξεις του Συντάγματος που πρέπει να αναθεωρηθούν όπως η συνταγματικά κατοχυρωμένη, πρωτίστως στο Ευρωκοινοβούλιο, βουλευτική ασυλία».

«Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής από τις 29 περιπτώσεις που πήγαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με το ερώτημα της άρσης ασυλίας, στις 28 υποθέσεις, Επιτροπή και Ολομέλεια γνωμοδότησαν για να αρθεί η ασυλία. Εσείς τώρα που μιλάτε για κατάργηση της ασυλίας συνταγματικά, τις περισσότερες δεν τις ψηφίσατε. Μία εμβληματική είναι η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε καταθέσει ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Να μιλήσετε πρώτα με τον κ. Πολάκη, να πάρετε την άδεια του και μετά να έρθετε να μιλάτε για κατάργηση της ασυλίας», ανέφερε ο κ. Φλωρίδης και προσέθεσε:

«Αν δεν υπήρχε ασυλία η μεγαλύτερη έλλειψη προστασίας θα ήταν για τον κ. Πολάκη ο οποίος διαπράττει διαρκώς ποινικά αδικήματα καλυπτόμενος πίσω από την βουλευτική ασυλία. Αυτά τα θέματα θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή, αλλά εσείς θέλετε να λαϊκίσετε».

Από την πλευρά της, η γενική εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιλένα Αποστολάκη, υποστήριξε ότι η αποπομπή εκθέτει προσωπικά τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση γιατί «αντέδρασε καθυστερημένα σε μία τόσο φρικώδη συμπεριφορά και αφού η πιάτσα βοούσε για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό βουλευτή της ΝΔ».

«Έπρεπε με δική σας πρωτοβουλία και όχι μετά τη δημοσιοποίηση της ανεπίτρεπτης και καταδικαστέας συμπεριφοράς τού βουλευτή σας να τον αποπέμψετε. Μην ζητάτε εύσημα γιατί πράξατε το αυτονόητο σε τραμπούκικες συμπεριφορές», υπογράμμισε από την πλευρά της η Μαρία Κομνηνάκα (ΚΚΕ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments