Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Άλλος με τη βάρκα μας;

ΠΑΣΟΚ: Άλλος με τη βάρκα μας;

Πηγή Φωτογραφίας: [369064] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΑΓΟΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Για μία ακόμη φορά, το ΠΑΣΟΚ διεκδικούν πολλοί «μνηστήρες» εν όψει των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται για μια ακόμη φορά σε μια δύσκολη θέση, με την εσωκομματική αμφισβήτηση του αρχηγού του και τη διεκδίκηση της ηγεσίας από πολλά στελέχη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο της κριτικής, καθώς η παράταξη δεν κατάφερε να επιτύχει τον στόχο που είχε θέσει στις ευρωεκλογές. Η πρόκληση τώρα είναι να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές και να δημιουργήσει μια ισχυρή αντιπολίτευση.

Τα εσωκομματικά «πυρά» που δέχτηκε ο Ανδρουλάκης, είναι προφανές πως δεν αφορούν μόνον ή κυρίως τις εκλογικές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στις ευρωκάλπες, στις οποίες, εξάλλου, δεν τα πήγε και άσχημα, αν υπολογίσει κανείς ότι ανέβασε έστω και λίγο τα ποσοστά του (12,79%), συγκριτικά με τις βουλευτικές εκλογές (11,84%) του 2023 (σ.σ. εξάλλου, αν συγκρίνουμε τα ποσοστά του στις ευρωεκλογές του 2019, που συγκέντρωσε μόνο 7,72%, τότε μιλάμε για αλματώδη αύξηση), ενώ «χρωμάτισε» πράσινους δύο νομούς της Κρήτης και αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα σε πολλές περιφέρειες της χώρας.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης ασκούσε την ηγεσία του στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς τον κατηγόρησαν για συγκεντρωτισμό και λήψη αποφάσεων χωρίς διάλογο στα όργανα του κόμματος. Ωστόσο, οι προσωπικές φιλοδοξίες των υποψηφίων επηρέασαν επίσης τα γεγονότα, με τον Χάρη Δούκα να προτείνει το χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή.

Επτά υποψήφιους μετρά για την ώρα το ΠΑΣΟΚ καθώς και ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης ανακοίνωσε πως θα μπει στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει ξανά την υποστήριξη της βάσης του ΠΑΣΟΚ, με την προϋπόθεση ότι θα θέσει τους δικούς του όρους. Αυτοί περιλαμβάνουν εκλογές στις 6 Οκτωβρίου, δεύτερο γύρο αν χρειαστεί στις 13 του μηνός, και παρουσίαση των υποψηφιοτήτων και των θέσεών τους σε ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή τρεις εβδομάδες πριν τις εσωκομματικές εκλογές.

Ο Χάρης Δούκας, δήμαρχος της Αθήνας, που είχε επιτυχία με το “μοντέλο” του στη δημαρχία, φαίνεται πως θέλει να ακολουθήσει αυτή την επιτυχία και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Παραμένοντας δήμαρχος, προσπαθεί να διαψεύσει τις φήμες που τον ήθελαν να εγκαταλείψει το αξίωμά του για το ΠΑΣΟΚ. Στην ανακοίνωσή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, τόνισε την ανάγκη για ηγεσία που θα ενώνει τους ανθρώπους και ζήτησε τη στήριξη του κόσμου.

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος είναι ήδη επτά. Ο ανταγωνισμός είναι λοιπόν ιδιαίτερα έντονος και το σκαρί της βάρκας δεν είναι σίγουρο ότι θα αντέξει το βάρος και την πίεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments