Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ανεβαίνει το θερμόμετρο ενόψει κάλπης

ΠΑΣΟΚ: Ανεβαίνει το θερμόμετρο ενόψει κάλπης

Πηγή Φωτογραφίας: [369795] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Εντείνονται οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών.

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στο ΠΑΣΟΚ, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την 14η Ιουλίου, οπότε και κλείνει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος.

Το «μπρα ντε φερ» έχει ήδη αρχίσει, με τις κόντρες για το κατά πόσον μπορεί να… συνδυάζονται αξιώματα, αλλά και τα όσα έχουν γίνει (και τι όχι, σύμφωνα με τη γνώμη των διεκδικητών του χρίσματος) να σημειώνονται στον δρόμο για την εσωκομματική κάλπη. Ειδικότερα, δεν λείπουν τα «καρφιά» περί οργανωτικών ζητημάτων του ΠΑΣΟΚ, του ζητήματος του πώς πρέπει να διοικείται το κόμμα και να πετύχει τον στόχο της επικράτησης απέναντι στη ΝΔ, ενώ την ίδια ώρα δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο να κατέλθουν στην κονίστρα και άλλοι υποψήφιοι.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αντιμετωπίζει κριτική σχετικά με την οργάνωση, λειτουργία και επικοινωνία του ΠΑΣΟΚ. Ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι το σημαντικότερο δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η ανάπτυξη ενός οράματος για την Ελλάδα. Επίσης, επισήμανε την ανάγκη για ισχυρή επικοινωνία και οργάνωση του κόμματος, καθώς και την ανάγκη να φτάσουν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ στα νοικοκυριά. Τόνισε επίσης ότι ο Ανδρουλάκης δεν οργάνωσε ορθά το κόμμα, αν και είχε σωστές θέσεις. Εξέφρασε τη φιλοδοξία του να δημιουργήσει ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα αντιμετωπίσει τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές και θα μιλήσει για τις ανισότητες στην κοινωνία. Ακόμη, διατύπωσε τη θετική του στάση για ένα διάλογο.

Από την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας μιλώντας στα «Παραπολιτικά» 90,1 είπε πως «ο Νίκος Ανδρουλάκης αύξησε τα ποσοστά μας κι εμείς πρέπει τώρα να δημιουργήσουμε συνθήκες υπέρβασης, γι’ αυτό και κάνουμε την προσπάθεια. Χρειαζόμαστε μια άλλη προσέγγιση, για να γίνει το ΠΑΣΟΚ ανοιχτό, συμμετοχικό και να μπορέσει να κερδίσει, όχι τον Κασσελάκη, αλλά τη ΝΔ», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σε τι διαφέρει με τον κ. Ανδρουλάκη, ο Χάρης Δούκας απάντησε: «Φαντάζομαι ένα ΠΑΣΟΚ που δεν ψάχνει έναν μεσσία, έναν ηγέτη, αλλά μια ηγεσία συλλογική, που θα ενώνει, θα κάνει το ”μαζί” στην πράξη και άρα θα γίνει το ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα όχι στελεχών, αλλά μελών και με ανοιχτές διαδικασίες, με θεσμούς και ο καθένας που θα παίρνει έναν ρόλο θα είναι ο ηγέτης γι’ αυτά που αναλαμβάνει. Μια άλλη κουλτούρα στον τρόπο προσέγγισης στο ΠΑΣΟΚ, και μετά ένα όραμα για την κοινωνία, το οποίο έχει να κάνει με την προσπάθεια να χτυπήσουμε στην πράξη τα μεγάλα προβλήματα, που ειναι το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ, τα σχολεία και η ακρίβεια».

Ο Χάρης Δούκας δεν “γλίτωσε” από την κριτική σχετικά με την υποψηφιότητά του ως δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Παύλος Γερουλάνος επεσήμανε ότι ο δήμος έχει μεγάλες απαιτήσεις και ότι ο δήμαρχος πρέπει να είναι κοντά στους πολίτες και να τους υποστηρίζει. Επίσης, ανέφερε ότι η διπλή θέση είναι δύσκολη και όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν κατανοεί την πολυπλοκότητα των δύο αυτών ρόλων.

Ο Χάρης Δούκας αντέδρασε στις αποστάσεις που δημιουργήθηκαν με τον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι η Πλατεία Κοτζιά και η Χαριλάου Τρικούπη είναι πιο κοντά από την Χαριλάου Τρικούπη και τις Βρυξέλλες. Επίσης, αντέδρασε σε όσους κατηγορούν ότι εξυπηρετεί συμφέροντα με την υποψηφιότητά του, λέγοντας ότι αυτοί πρέπει να κατονομάσουν ποια είναι αυτά τα συμφέροντα. Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία του να διατηρηθεί ένα επίπεδο στην πολιτική συζήτηση, χωρίς δηλητήριο, προκειμένου να διατηρηθεί η ενότητα στο κόμμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments