Πολιτική

Τέλος ο Αυγενάκης από την Κ.Ο. της ΝΔ

Τέλος ο Αυγενάκης από την Κ.Ο. της ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: [362395] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο πρώην υπουργός αρνείται να παραδώσει τη βουλευτική έδρα.

Διεγράφη κι επίσημα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Λευτέρης Αυγενάκης για το περιστατικό βιαιοπραγίας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος σε βάρος εργαζομένου αεροπορικής εταιρείας.

Ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τον πρώην υπουργό στην επιτροπή Δεοντολογίας με αίτημα τη διαγραφή του για το βίαιο περιστατικό. «Γαλάζια» στελέχη τόνιζαν νωρίτερα ότι ακολουθήθηκε η ταχύτερη δυνατή διαδικασία, καθώς δεν μπορούσε να διαγραφεί βουλευτής χωρίς να έχει προηγηθεί η παροχή εξηγήσεων εκ μέρους του και πρώτα έπρεπε ο κ. Αυγενάκης να επιστρέψει από το Ηράκλειο. Νωρίτερα, ο Λευτέρης Αυγενάκης κλήθηκε και έδωσε εξηγήσεις τόσο στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα όσο και στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη.

“Δεν παραδίδω την έδρα” Ο Λευτέρης Αυγενάκης πάντως αρνείται να παραδώσει την έδρα του, αν και -όπως λέει- σέβεται την απόφαση διαγραφής του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του, «Θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος».

Εισαγγελική έρευνα Εν τω μεταξύ, προκαταρκτική έρευνα για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε μετά από τις καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και από την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι, βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Σημειώνεται πως για την περαιτέρω δικαστική διαδικασία θα απαιτεί άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Τι προηγήθηκε Ολα ξεκίνησαν ύστερα από καταγγελία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων για περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας από τον πρώην υπουργό. Οπως αναφέρεται στην καταγγελία ο κ. Αυγενάκης “ταξίδευε από την Αθήνα με προορισμό έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με καθυστέρηση αρκετής ώρας λοιπόν βρέθηκε μπροστά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας. Κάποια στιγμή, όπως μας μεταφέρουν, η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε, με τον πρώην υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού το οποίο έπεσε λιπόθυμο στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας».

Απαντώντας στην καταγγελία της Ομοσπονδίας ο κ. Αυγενάκης παραδέχεται ότι υπήρχε “περιστατικό”, ζήτησε συγγνώμη, αλλά δήλωσε και “‘έκπληκτος από τις υπερβολές και τις ανακρίβειες (…) για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» από μέρους μου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments