Διεθνή

Βρετανία – Exit Poll: Θρίαμβο των Εργατικών με 410 από τις 650 έδρες,ιστορικό χαμηλό οι Τόρις

Βρετανία – Exit Poll: Θρίαμβο των Εργατικών με 410 από τις 650 έδρες,ιστορικό χαμηλό οι Τόρις

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Βρετανία - Exit Poll: Θρίαμβο των Εργατικών με 410 από τις 650 έδρες,ιστορικό χαμηλό οι Τόρις

Επιστροφή των Εργατικών στην εξουσία έπειτα από 14 χρόνια

Πρωτιά για την παράταξη του σερ Κιρ Στάρμερ, όπως εξάλλου αναμενόταν βάσει δημοσκοπήσεων, δίνουν τα exit poll από τις εκλογές στη Βρετανία.

Ειδικότερα, οι εκτιμήσεις που μετέδωσε το BBC δίνουν στους Εργατικούς του Στάρμερ 410 έδρες και ακολουθούν οι Συντηρητικοί του Σούνακ με 131 έδρες, τον χαμηλότερο αριθμό στη μεταπολεμική ιστορία τους.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες προβλέπεται να έρθουν τρίτοι με 61 βουλευτές. Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας θα δει τον αριθμό των βουλευτών του να πέφτει στους 10 και το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ προβλέπεται να λάβει 13 βουλευτές, σύμφωνα με το exit poll.

Το Πράσινο Κόμμα της Αγγλίας και της Ουαλίας προβλέπεται να διπλασιάσει τον αριθμό των βουλευτών του σε δύο και το Κόμμα της Ουαλίας θα λάβει 4 βουλευτές. Οι υπόλοιποι προβλέπεται να λάβουν 19 έδρες.

Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν συντριπτική νίκη των Εργατικών με επικεφαλής τον Κιρ Στάρμερ, ίσως ακόμη μεγαλύτερη από αυτή του Τόνι Μπλερ το 1997. Οι εκλογές αυτές, ωστόσο, δεν προκάλεσαν μεγάλο ενθουσιασμό, και δεν θύμιζαν καθόλου την ευφορία που είχε σηματοδοτήσει την αρχή της θητείας του Μπλερ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments