Διεθνή

Προκαλεί ξανά ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας

Προκαλεί ξανά ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας

Πηγή Φωτογραφίας: Republika

Μίλησε για «Μακεδονία» και «Μακεδόνες» κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Γευγελή.

Προκαλεί ξανά ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Χριστιάν Μιτσκόσκι, κάνοντας λόγο για Μακεδονία κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Γευγελή.

Ο Μιτσκόσκι αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, λέγοντας ότι θα πρέπει να συνηθίσουν τη νέα πολιτική των Σκοπίων.

«Το μήνυμά μου και στον Ράντεφ και στον Γκλάβτσεβ είναι ότι είναι πιο έμπειροι από εμένα, είναι περισσότερο καιρό από εμένα στις θέσεις τους, ο ένας είναι πρόεδρος και ο άλλος είναι πρωθυπουργός. Το μήνυμα είναι: Είμαστε ένα ειρηνικό και αριθμητικά χαμηλό έθνος, ένα από τα πιο μικρά στα Βαλκάνια. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε, αλλά βλέπουμε τη συνεργασία αμφίδρομα. Δεν μπορεί να είναι μονόδρομος και μετά την 8η Μαΐου ο χρόνος της επικοινωνίας με τους Μακεδόνες πολιτικούς ως μονόδρομος έχει οριστικά τελειώσει» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Περισσότερο λάδι στη φωτιά έρχεται να ρίξει η απάντηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Βουλγαρίας σε ερώτηση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κοινοβουλίου σχετικά με την διαδικασία της διεύρυνσης και την αρνητική στάση της Βουλγαρίας στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας.

«Το ενδιαφέρον που συνέβη είναι σύμφωνα με τα όσα είπε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Βουλγαρίας στις Βρυξέλλες, ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα προσχώρησε στη γνώμη μας, δηλαδή ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι το ζήτημα που έθεσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός τον οδήγησε να εκφράσει και αυτός τη γνώμη ότι η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας δεν τηρεί ούτε τη Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Ντιμίταρ Γκλάβτσεφ.

Στη Σύνοδο Κορυφής των 27 στις 27 και 28 Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε θέμα παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας και ξεκαθάρισε ότι αν τα Σκόπια επιμείνουν στο ίδιο πνεύμα, τότε θα ακυρώσουν επί του πρακτέου την ευρωπαϊκή τους πορεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments