Nέα της αγοράς

Ελλάκτωρ: Στις 8 Ιουλίου η ΓΣ των μετόχων για την πώληση της Ηλέκτωρ στην Motor Oil

Ελλάκτωρ: Στις 8 Ιουλίου η ΓΣ των μετόχων για την πώληση της Ηλέκτωρ στην Motor Oil

Πηγή Φωτογραφίας: energypress.gr/

Η Ελλάκτωρ ανακοινώνει ότι η πώληση της θυγατρικής της τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της ΓΣ των μετόχων

Μετά και τη Motor Oil και η Ελλάκτωρ έλαβε την απόφαση για τη σύγκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων της προκειμένου να εγκρίνουν την πώληση της θυγατρικής Ηλέκτωρ στον ενεργειακό όμιλο.

Υπενθυμίζεται ότι η Motor Oil ανακοίνωσε πώς η γενική συνέλευση των μετόχων της θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου.

Η Ελλάκτωρ

Η συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει ότι η Motor Oil θα καταβάλει 114,7 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Ηλέκτωρ.

Η Ελλάκτωρ που είναι μητρική της Ηλέκτωρ με ανακοίνωση της στο Χρηματιστήριο Αθηνών κάνει τα εξής γνωστά:

«Στις 3.7.2024 ολοκληρώθηκε η υπογραφή συμφωνίας με την εταιρεία MANETIAL LIMITED, 100% θυγατρική της εταιρείας με την επωνυμία ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΕΛΛΑΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε., για την πώληση 185.793 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., κυριότητος της Εταιρείας, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 94,44% του ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου, έναντι συνολικού τιμήματος 114.731.111,11 ευρώ.

Η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όλων των λοιπών κατά νόμον εγκρίσεων και αδειών, καθώς και της έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας η οποία θα πραγματοποιηθεί την 8η Ιουλίου 2024», αναφέρει η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ.

Η Motor Oil

Με την εξαγορά της Ηλέκτωρ η Motor Oil ενισχύσει σημαντικά τη θέση της στον τομέα της κυκλικής οικονομίας.

Ο ενεργειακός όμιλος δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα αυτόν με τις θυγατρικές του L.P.C. και Thalis.

Το 2023 ο όμιλος Ηλέκτωρ διέθετε σε λειτουργία 4 μονάδες επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων ετήσιας δυναμικότητας άνω των 700.000 τόνων, 2 μονάδες επεξεργασίας ιατρικών αποβλήτων, καθώς και 4 έργα παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο που παράγεται σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος άνω των 33 MW.

Το 2023, η ΗΛΕΚΤΩΡ ανέλαβε κατασκευαστικές συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 51,4 εκατ. ευρώ (μερίδιο της ΗΛΕΚΤΩΡ) και αντικείμενο λειτουργίας 28,6 εκατ. ευρώ (συν 34,5 εκατ. ευρώ δικαιώματα προαίρεσης), είτε αυτόνομα, είτε μέσω κοινοπραξιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments