Πολιτική

Αυστηρό μήνυμα του ΥΠΕΞ για την καθαίρεση του Φρέντη Μπελέρη [vid]

Αυστηρό μήνυμα του ΥΠΕΞ για την καθαίρεση του Φρέντη Μπελέρη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Αυστηρό μήνυμα του ΥΠΕΞ για την καθαίρεση του Φρέντη Μπελέρη

"Η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας για έκπτωση του Φρέντι Μπελέρη", αναφέρει το ΥΠ.ΕΞ

Αυστηρό μήνυμα στέλνει στις Αλβανικές Αρχές το ΥΠΕΞ, για την καθαίρεση του Φρέντη Μπελέρη, μέσω ανακοίνωσης, στην οποία τονίζεται μεταξύ άλλων ότι έχουν την υποχρέωση να δώσουν την δυνατότητα να παρίσταται ως εκλεγμένο πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Ολομέλειά του στις 16 Ιουλίου.

H ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας για έκπτωση του Φρέντι Μπελέρη χωρίς καν να έχει πριν ορκιστεί Δήμαρχος Χειμάρρας συνιστά καινοφανη πρακτική και την προαναγγελθείσα κατάληξη μίας διαδικασίας με πολλά ερωτηματικά σε σχέση με θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου.

Η Ελλάδα είχε εγκαίρως εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τη στέρηση του τεκμηρίου αθωότητας, την ακεραιότητα της αποδεικτικής διαδικασίας, την απαγόρευση ορκωμοσίας και τη δυσανάλογη ποινή που επιβλήθηκε, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι ο Δήμος Χειμάρρας διοικείται για ενα έτος απο μη νομιμοποιημένα πρόσωπα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει εκ νέου την υποχρέωση των αλβανικών αρχών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στον κ. Μπελέρη, εκλεγμένο πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να παρίσταται στις εργασίες του, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments