Πολιτική

Ελλάδα και Κύπρος λένε όχι στην εργαλειοποίηση των ασυνόδευτων ανηλίκων από οργανωμένο έγκλημα

Ελλάδα και Κύπρος λένε όχι στην εργαλειοποίηση των ασυνόδευτων ανηλίκων από οργανωμένο έγκλημα
Η συνάντησή τους έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας της κας. Μαριλένας Ευαγγέλου και της ενημέρωσής της από την κα. Βούλτεψη

Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού αποτελεί απειλή για την εθνική κυριαρχία και την εθνική ασφάλεια των χωρών Ελλάδας και Κύπρου, όπως συμφώνησαν η Κύπρια υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, και η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη. Η συνάντησή τους έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας της κας. Μαριλένας Ευαγγέλου και της ενημέρωσής της από την κα. Βούλτεψη. Στο επίκεντρο των συνομιλιών Ελλάδας και Κύπρου, όπως αναφέρει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, βρέθηκαν η προσφυγική κρίση, η εργαλειοποίηση των προσφύγων και οι συνέπειές τους στους ευάλωτους και στους ασυνόδευτους ανήλικους.

Στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής πρωταρχικό ρόλο διαδραματίζουν ο συνδυασμός της προστασίας των συνόρων και της προστασίας των ανθρώπων, η αποτροπή της εργαλειοποίησης των ασυνόδευτων ανηλίκων από το οργανωμένο έγκλημα και την ριζοσπαστικοποίση, η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και η στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Η Σοφία Βούλτεψη διαβεβαίωσε την Μαριλένα Ευαγγέλου ότι από την πλευρά της θα προσφέρει όλη την τεχνογνωσία και τις διεθνώς αναγνωρισμένες και βραβευμένες καλές πρακτικές της Ελλάδας, με προοπτική να μπουν οι βάσεις για μια περισσότερο ολοκληρωμένη συνεργασία, ειδικά μετά τη δημιουργία υφυπουργείου Μετανάστευσης στην Κύπρο και την ανάληψη των καθηκόντων από τον Νικόλα Ιωαννίδη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, Βούλτεψη και Ευαγγέλου επισκέφθηκαν τη δομή επείγουσας φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων που λειτουργεί ο ΔΟΜ στον Πειραιά, το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του ΔΟΜ στο Ίλιον, το Κέντρο Φιλοξενίας της ΜΕΤΑδρασης στη Σάμο, καθώς και την ασφαλή ζώνη για ασυνόδευτους ανηλίκους στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου, που έχει αναλάβει η ΜΚΟ «Ζεύξις» με την χρηματοδότηση της ελβετικής κυβέρνησης.

Οι δύο υφυπουργοί συνοδεύονταν από ομάδα Κυπρίων εμπειρογνωμόνων, την πρόξενο της Κύπρου, τον Γενικό Γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας Ηρακλή Μοσκώφ, την Γενική Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Στελλίνα Σιαράπη, τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλο Γεωργιάδη και τον Διοικητή της ΥΠΥΤ Βαγγέλη Κωνσταντίνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments