Πολιτική

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν στέγη στο ΠΑΣΟΚ

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν στέγη στο ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [365352] ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ "ΒΙΩΣΙΜΗΣ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την καθοδική πορεία, με πολλά στελέχη του να αναζητούν στο παρασκήνιο «σωσίβιο» από το ΠΑΣΟΚ.

Σχεδόν ένα μήνα μετά τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα θετικής εκτίμησης στις δημοσκοπήσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει ότι ασχολείται με τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, ώστε το πρόσφατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να θεωρηθεί παρελθόν και να ξεχαστεί τόσο η αμφισβήτησή του από τους Καραμανλή και Σαμαρά όσο και το περιστατικό με τον πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται νοσοκομεία και αμαξοστάσια, αλλά αυτές οι επισκέψεις δεν παράγουν αποτελέσματα, αφού οι πολίτες γνωρίζουν ήδη την κατάστασή τους.

Οι ευρωεκλογές έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση να φέρει αποτελέσματα και όχι απλά να επικοινωνεί πάνω στα προβλήματα. Οι ψηφοφόροι απορρίπτουν την απλή διαπίστωση προβλημάτων και ζητούν βελτίωση.

Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε χθες, η κυβέρνηση βρίσκεται στο 30,4%, παραμένοντας σε χαμηλά επίπεδα μετά τις ευρωεκλογές. Το ΠΑΣΟΚ διατηρείται σταθερό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την πτωτική του πορεία.

Η ΝΔ επανέρχεται σε ποσοστά άνω του 30% στην εκτίμηση ψήφου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαφορά 26 μονάδων από τον Στέφανο Κασσελάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, αλλά η ακρίβεια θεωρείται πλέον το μεγαλύτερο πρόβλημα από σχεδόν έναν στους δύο ψηφοφόρους και το 42% εκτιμά ότι η μεγάλη αποχή στις ευρωεκλογές ήταν μία διαμαρτυρία για το πολιτικό μας σύστημα και ένα 65% εκτιμά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση. 

Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσουν την αντεπίθεση εναντίον της ΝΔ, η οποία έχει απομακρυνθεί από το 41%. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ πρόσφατα πρότεινε ανοιχτά την ένωση των δυο κομμάτων, υποστηρίζοντας ότι οι δυνάμεις τους μαζί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Την ένωση αυτήν τη θέλουν και άλλοι στο ΠΑΣΟΚ, όπως και στον ΣΥΡΙΖΑ (ενώ και στελέχη της Νέας Αριστεράς έχουν συνομιλήσει με στελέχη του ΠΑΣΟΚ για αυτό το ζήτημα). Δεν τη θέλουν όμως οι σημερινές ηγεσίες των δύο κομμάτων –οι οποίες μιλάνε για κάτι πιο χαλαρό και διαφορετικό– και ενδεχομένως ούτε όλα τα μέλη τους.

Αυτές τις μέρες υπάρχει μια πολύ έντονη κινητικότητα και σχεδόν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να μιλήσουν με κάποιον από το ΠΑΣΟΚ. Παρακολουθούν μάλιστα τη διαδικασία εκλογής ηγεσίας με μεγάλο ενδιαφέρον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments