Πολιτική

Τι ακριβώς αναζητούν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί;

Τι ακριβώς αναζητούν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί;

Πηγή Φωτογραφίας: [368540] 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι κ. κ. Καραμανλής και Σαμαράς εμφορούνται από μια ιδιοκτησιακή αντίληψη του κυβερνώντος κόμματος.

Οι πρώην πρωθυπουργοί της χώρας έχουν μια μεγάλη αδυναμία: πιστεύουν ότι είναι λαοπρόβλητοι, έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, σίγουρα μεγαλύτερη απ’ όση τους αξίζει, θεωρούν εαυτόν μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο, δημιουργούν ιδρύματα τα οποία υποτίθεται θα διαχέουν στην κοινή γνώμη το έργο, τα πεπραγμένα και τις ιδέες τους και θα βοηθήσουν να μην τους ξεχάσουμε. Τα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών της χώρας είναι περισσότερα απ’ όσα μπορούμε να καταναλώσουμε. Ας περιοριστούμε σε αυτά των πρώην πρωθυπουργών της δεξιάς, και ειδικότερα στους ίδιους.

Δύο πρώην πρωθυπουργοί που εξελέγησαν με τη Νέα Δημοκρατία συναντήθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ για να κάνουν κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή ένα βιβλίο που εκδόθηκε πριν από τρία χρόνια. Η παρουσία τους στην εκδήλωση υποδήλωσε ότι μπορούν να επηρεάσουν τον πρωθυπουργό και ότι η στήριξή τους είναι σημαντική. Ο Σαμαράς εξέφρασε ανησυχίες για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, οι οποίες αγνοήθηκαν από το Μαξίμου.

Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καραμανλής επενδύουν στην κοντή μνήμη του ελληνικού λαού. Ο πρώτος ξεχνά ότι συμμετείχε σε αντιμνημονιακό αγώνα με τον Τσίπρα πριν εφαρμόσει μνημόνια ως πρωθυπουργός, ενώ ο δεύτερος ξεχνά ότι η πολιτική του οδήγησε τη χώρα στην οικονομική χρεοκοπία και αποχώρησε αφήνοντας την εξουσία στον Γ. Παπανδρέου.

Δεν είναι μυστικό, ο Αντώνης Σαμαράς, θεωρεί ότι συνέβαλε τα μέγιστα στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ. Δεν είναι απλώς ότι αναμένει αναγνώριση της βοήθειας που προσέφερε στον σημερινό πρωθυπουργό να πάρει το κόμμα κόντρα στους άλλους βαρώνους της ΝΔ, ακόμη και την ίδια την αδελφή του, Ντόρα Μπακογιάννη, που το 2016 στήριζε Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο Μεσσήνιος πολιτικός θέλει να ορίζει την ατζέντα της διακυβέρνησης, από τα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό μέχρι τα ατομικά δικαιώματα για τα ομόφυλα ζευγάρια και την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Θεωρεί ότι έχει παραγκωνιστεί πολιτικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έχει σε εγρήγορση ομάδα 10-15 απολύτως ελεγχόμενων βουλευτών με τους οποίους προειδοποιεί πως όταν χρειαστεί θα δείξει τη δύναμή του, μπλοκάροντας και τελικά ακυρώνοντας μείζονες κυβερνητικές επιλογές.

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έχουν μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κόμμα τους, πιστεύουν ότι τους ανήκει. Και η αλήθεια δεν βρίσκεται μακριά, πάντα η Νέα Δημοκρατία ήταν το κόμμα του καραμανλισμού, με κατά καιρούς ισχυρές δόσεις αβερωφισμού που εκπροσωπούσε ο Σαμαράς. Ο μητσοτακισμός απλώς γινόταν ανεκτός κατά καιρούς, ιδιαίτερα όταν αυτός βοηθούσε στην άνοδο του κόμματος στην εξουσία. Ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγιναν πλήρως αποδεκτοί από το κόμμα, πάντα αποτελούσαν παρενθέσεις. Ως παρένθεση βλέπουν και τώρα την παρουσία του σημερινού πρωθυπουργού. Τη Δευτέρα το βράδυ στο Πολεμικό Μουσείο απλώς του το θύμισαν

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments