Αθλητισμός

Αγγλία Ελβετία: Έσπασε την κατάρα από την άσπρη βούλα και πέρασε στους «4» [5-3 στα πέναλτι]

Αγγλία Ελβετία: Έσπασε την κατάρα από την άσπρη βούλα και πέρασε στους «4» [5-3 στα πέναλτι]

Πηγή Φωτογραφίας: instagram euro2024//Αγγλία Ελβετία: Έσπασε την κατάρα από την άσπρη βούλα και πέρασε στους «4» [5-3 στα πέναλτι]

Ολλανδία ή Τουρκία ο επόμενος αντίπαλος

Μπορεί να μην ήταν καλή ούτε τώρα, ήταν όμως αποτελεσματική και αυτό είναι που μετράει για την Αγγλία, η οποία μετά το 1-1 με την Ελβετία σε 90λεπτο και παράταση κατάφερε, κόντρα στην παράδοση, να επικρατήσει στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3 και να προκριθεί στους ημιτελικούς του Euro 2024.

Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά, στα οποία οι δύο ομάδες έψαχναν τα πατήματά τους, οι Άγγλοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να κάνουν παιχνίδι, να κάνουν κάτι καλό επιθετικά, χωρίς όμως να τα καταφέρνουν.

Έτσι, οι Ελβετοί, οι οποίοι ήταν οργανωμένοι όπως σε όλα τα παιχνίδια τους από την αρχή της διοργάνωσης, έβλεπαν τα λεπτά να περνάνε χωρίς να νιώθουν τον παραμικρό κίνδυνο. Τέτοιος θα μπορούσε να υπάρξει προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, στο 45′, αλλά ο Τζάκα επενέβη στο σουτ του Μέινου μετά το γύρισμα του Σάκα που κινήθηκε από δεξιά.

Αυτό ήταν, όλο κι όλο, το… θέαμα στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο όμως τα πράγματα βελτιώθηκαν κάπως, με την Ελβετία να γίνεται για πρώτη φορά απειλητική στο 51′ με τον Εμπολό που έκανε αδύναμο τελείωμα όμως, εντός περιοχής, με αποτέλεσμα ο Πίκφορντ να μπλοκάρει.

Όπως και να έχει, ήταν μια φάση που… έδωσε θάρρος στους Ελβετούς, οι οποίοι ήταν πιο επιθετικοί πλέον και έψαχναν το γκολ, με την Αγγλία, από την άλλη πλευρά, να έχει οπισθοχωρήσει και να μη φαίνεται καθόλου επιθετικά. Και αυτό φάνηκε ότι θα το πληρώσει αφού στο 75′ βρέθηκε πίσω στο σκορ…

Η προβολή του Εμπολό μετά το γύρισμα του Εντόι από δεξιά έφερε το 0-1 και με την εικόνα που είχαν οι δύο ομάδες ως εκείνο το σημείο έμοιαζε πάρα πολύ πιθανή έως βέβαιη η πρόκριση της Ελβετίας, αλλά τελικά ήρθε αντίδραση και μάλιστα γρήγορη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments