Ελλάδα

Ψυχικό: Προσήχθη βασικός ύποπτος για την υπόθεση δολοφονίας του τοπογράφου [vid]

Ψυχικό: Προσήχθη βασικός ύποπτος για την υπόθεση δολοφονίας του τοπογράφου [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Δολοφονία άνδρα μέσα σε αυτοκίνητο, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης στο Ψυχικό, Τρίτη 2 Ιουλίου 2024. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πρόκειται για άτομο γνωστό στις Αρχές, ελληνικής καταγωγής

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης με τη μαφιόζικη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.Οι έρευνες σε πρώτο στάδιο επικεντρώνονται σε Αθήνα και Μύκονο με κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών να βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο νησί των Ανέμων. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε πρόσωπα που ήξεραν το θύμα και τις επαγγελματικές δραστηριότητες που ανέπτυξε στο νησί τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ανάλυση του κινητού του 54χρονου τοπογράφου, προσήχθη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ένας βασικός ύποπτος ελληνικής καταγωγής, που είναι γνωστός στις Αρχές.

Τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του

Απειλητικά μηνύματα στο τηλέφωνό του από συγκεκριμένα πρόσωπα εντόπισαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια στον πρώτο έλεγχο που έκαναν. Πρέπει να δουν εάν αυτές οι απειλές σχετίζονται με τη δολοφονία. Ο πρώτος χώρος όπου κοιτούν είναι ο επαγγελματικός και σε τυχόν ανταγωνιστές του.

Επίσης, στους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, έχουν φτάσει πληροφορίες και για μια δημόσια απειλή σε βάρος του 54χρονου τοπογράφου η οποία έγινε στη Μύκονο πριν λίγο καιρό, σύμφωνα με το δελτίο του STAR.

Μέχρι τώρα έχουν λάβει 9 καταθέσεις από άτομα στην Αθήνα και 6 από την Μύκονο, ενώ μετά την κηδεία θα πάρουν άλλες δυο από Μυκονιάτες που ήρθαν Αθήνα για την κηδεία και αργότερα από τη σύζυγο.

Κανένας στην επίσημη κατάθεση δεν κατονομάζει συγκεκριμένο πρόσωπο, με το οποίο ο επιχειρηματίας να ήταν σε κόντρα.

Τι είπε στους αστυνομικούς ένα από τα άτομα που τον γνώριζαν

«Δεν γνωρίζω τα επαγγελματικά του με λεπτομέρεια. Ξέρω όμως ότι ήταν ιδιαίτερα φιλικός με όλους στο νησί. Ήταν προσιτός και πάντοτε ήθελε να κερνάει τους φίλους του και τους γνωστούς του».

Βρέθηκαν απειλητικά μηνύματα από 2 άτομα στο κινητό του θύματος

Τουλάχιστον δύο απειλητικά μηνύματα από διαφορετικά άτομα φαίνεται πως είχε λάβει ο πενηντατετράχρονος τοπογράφος, τον οποίον εκτέλεσε άγνωστος εν ψυχρώ στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι πληροφορίες έρχονται από την ανάλυση της τηλεφωνικής συσκευής του τοπογράφου. Από αυτήν προκύπτει ότι δύο τουλάχιστον άτομα φέρεται να έχουν αποστείλει το τελευταίο χρονικό διάστημα τέτοια μηνύματα και μάλιστα σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το μεικτό κίνητρο εξετάζουν οι Αρχές – Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ηθικός και φυσικός αυτουργός να ταυτίζονται

Πλέον οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εξετάζουν αν οι απειλές αυτές μπορεί να σχετίζονται με τη δολοφονία. Για τους αποστολείς των μηνυμάτων, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στη λίστα των υπόπτων, δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία που θα μπορούσαν να δείχνουν προς την κατεύθυνσή τους.

Οι απειλές αφορούν τα επαγγελματικά του δολοφονημένου άνδρα, ενώ από τους αστυνομικούς εξετάζεται και το ενδεχόμενο μεικτού κινήτρου, δηλαδή συνδυασμός επαγγελματικών και οικονομικών διαφορών. Οι Αρχές, μάλιστα, δεν έχουν αποκλείσει ακόμα το ενδεχόμενο ηθικός και φυσικός αυτουργός του εγκλήματος να ταυτίζονται.

“Κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του”

Απάντηση αναφορικά με τα όσα ακούγονται για τις επιχειρηματικές σχέσεις του 54χρονου τοπογράφου που δολοφονήθηκε το πρωί της Τρίτης (2/7) στο Ψυχικό δίνει η οικογένεια του θύματος, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών και για τα οικονομικά στοιχεία του θύματος.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι συγγενείς του δολοφονηθέντος Παναγιώτη Στάθη, «έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.».

«Όλα τα ανωτέρω είναι απολύτως ψευδή, ενώ η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο. Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά».

Όπως τονίζει η οικογένεια του 54χρονου τοπογράφου, θα κινηθούν νομικά σε όσους δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του.

«Εμείς, η οικογένειά του, η χήρα του, τα παιδιά του και οι γονείς του δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υπόνοια σπίλωσης της μνήμης του Παναγιώτη Στάθη και για αυτό ήδη κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν την σεβάστηκαν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments