Focus

Moët in Paris by Alléno: Ένα πολύχρωμο pop-up εστιατόριο στην Πόλη του Φωτός που αλλάζει τα δεδομένα

Moët in Paris by Alléno: Ένα πολύχρωμο pop-up εστιατόριο στην Πόλη του Φωτός που αλλάζει τα δεδομένα

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/ LVMH

Απογειώνοντας το γαλλικό "savoir-fête" - «την τέχνη του να διασκεδάζεις», ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Το παγκόσμιο βλέμμα στρέφεται προς το Παρίσι αυτό το καλοκαίρι, χάρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, και η πόλη ετοιμάζεται να παρουσιάσει τα καλύτερα στοιχεία του γαλλικού πολιτισμού στους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Εκτός από τον αθλητισμό, το ενδιαφέρον μας στρέφεται στην τέχνη, τη μόδα, το design και τη γαστρονομία, τα οποία γιορτάζονται στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο κορυφαίος οίκος σαμπάνιας Moët & Chandon συνεργάστηκε με τον σεφ Yannick Alléno και άνοιξε τις πόρτες του “Moët in Paris by Allénos”, ενός pop-up εστιατορίου, μπαρ και χώρου εκδηλώσεων που βρίσκεται στο 7ο διαμέρισμα, στην καρδιά της πόλης. Αυτός ο χαρούμενος προορισμός είναι ένα μέρος όπου ντόπιοι κι επισκέπτες μπορούν να συγκεντρωθούν για να γιορτάσουν ένα ιστορικό παρισινό καλοκαίρι με ζωντανή μουσική, DJ sets και, φυσικά, εξαιρετικό φαγητό και κρασί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Möet in Paris by Allénos (@moetinparisbyallenos)

O Alléno, του οποίου τα εστιατόρια -συμπεριλαμβανομένου του Pavyllon στο Λονδίνο- έχουν κερδίσει πολλά αστέρια Michelin, είναι δεξιοτέχνης στον κλάδο της γαστρονομίας, αναγνωρισμένος για την εξαιρετική γαλλική κουζίνα που έχει τις ρίζες της στην παράδοση, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη σύγχρονη δημιουργικότητα. «Το Moët in Paris by Allénos συνδυάζει το μεγαλείο της γαστρονομικής μας κληρονομιάς με το ζωντανό πνεύμα που ορίζει το σύγχρονο Παρίσι», εξηγεί ο Alléno.

Και συνεχίζει: «Είναι ένα μέρος όπου κάθε ποτήρι Moët & Chandon δεν είναι απλώς μια πρόποση, αλλά και μια γιορτή της δεξιοτεχνίας, της κοινότητας και της κοινής χαράς που μόνο μια τέτοια διαχρονική κομψότητα μπορεί να εμπνεύσει. Δεν δημιουργούμε απλώς γεύματα, δημιουργούμε αναμνήσεις συνυφασμένες με την αισθητική της Πόλης του Φωτός».

Συνεργαζόμενος με τον υπεύθυνο του κελαριού της Moët & Chandon, Benoît Gouez, ο Allénos δημιούργησε ένα συναρπαστικό μενού που συμπληρώνει την πλήρη γκάμα των καλύτερων σαμπανιών της Moët & Chandon, μεταξύ των οποίων η Brut Impérial, η Impérial Rosé και η Ice Impérial. Τα απολαυστικά πιάτα περιλαμβάνουν καρπάτσιο λαβράκι με πέρλες ελαιολάδου, φιλέτο μοσχαριού με πιπέρι και ροδάκινο και παγωτό παγωτό περιχυμένο με Moët Impérial. Απλούστερα πιάτα, όπως σάντουιτς και μακαρόνια, παρουσιάζονται επίσης και αναβαθμίζονται με το ταλέντο και τη φινέτσα του Alléno.

Το εστιατόριο προσφέρει γευσιγνωσίες και γαστρονομικές εκδηλώσεις, ενώ κάθε απόγευμα, ακριβώς στις 17:43, οι εορτασμοί ξεκινούν με ένα δελεαστικό “Champagne Happy Hour” – η ακριβής αυτή ώρα επιλέχθηκε, μάλλον ποιητικά, για να τιμηθεί η ίδρυση της Moët & Chandon το έτος 1743. Το εσωτερικό του εστιατορίου, υπό την επιμέλεια του σχεδιαστή μόδας κι εικονογράφου Charles de Vilmorin, είναι πληθωρικό κι έχει τον τρόπο να μας εμπνέει. Γραφικές τοιχογραφίες, που ξεχειλίζουν από χρώματα και ενέργεια, χορεύουν στους τοίχους των φωτεινών και ευάερων χώρων, σε δύο ορόφους ενός εντυπωσιακού μοντέρνου κτιρίου που βρίσκεται στο Beaupassage, ένα καταφύγιο μόλις λίγα βήματα από το Saint-Germain-des-Prés.

«Το Moët & Chandon θυμίζει έναν τρόπο ζωής που με εμπνέει ιδιαίτερα: φαντασία, διαφάνεια, αίσθηση γιορτής και μοιράσματος», λέει ο Charles de Vilmorin. «Το όραμά μου ήταν να προσφέρω στους πελάτες και τους επισκέπτες μια καθηλωτική εμπειρία σε έναν ονειρικό και παράξενο κόσμο που αναδεικνύει το εορταστικό πνεύμα και τη γαλλική ιδιοτροπία που είναι τόσο εμφανείς στους χώρους του εστιατορίου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments