Nέα της αγοράς

Νέο ρεκόρ πωλήσεων και κερδών για την efood

Νέο ρεκόρ πωλήσεων και κερδών για την efood

Πηγή Φωτογραφίας: MEDIA.GR

Σε νέα υψηλά οι οικονομικές επιδόσεις της Online Delivery που εξελίσσεται σε αιμοδότη της μητρικής Delivery Hero

Ο εντυπωσιακός ρυθμός ανάπτυξης της Online Delivery, γνωστή για την ψηφιακή πλατφόρμα efood, καλά κρατεί. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που αναρτήθηκαν χθες στο ΓΕΜΗ ο κύκλος εργασιών της εταιρείας που ίδρυσαν τα αδέρφια Παμίνος και Κωνσταντίνος Κυρκίνης (κεντρ. φωτ) και αποτελεί πλέον θυγατρική του πολυεθνικού Ομίλου Delivery Hero, αυξήθηκε στα 163,8 εκατ. ευρώ το 2023 από 135,6 εκατ. ευρώ το 2022. Στα έσοδα του 2023 περιλαμβάνονται 107 εκατ. ευρώ από προμήθειες και 36,4 εκατ. ευρώ από παροχή υπηρεσιών Marketing.

Αντίστοιχα σημαντική είναι η αύξηση και της κερδοφορίας της εταιρείας. Συγκεριμένα τα προ τόκων και φόρων κέρδη αυξήθηκαν στα 40,47 εκατ. ευρώ, έναντι 35,67 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, και τα καθαρά, μετά τους φόρους, κέρδη στα 31,8 εκατ. ευρώ από 25,1 εκατ. ευρώ!

Μάλιστα η διοίκηση υπό τα αδέρφια Κυρκίνη, που κατέχουν από κοινού τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, προτείνει στην Γενική Συνέλευση τη διανομή μερίσματος ύψους 19,5 εκατ. ευρώ από τα κέρδη της παρούσας χρήσης. Υπενθυμίζεται ότι εντός της χρήσης του 2023 η εταιρεία διένειμε από τα κέρδη χρήσης 2022 μερίσματα ύψους 21,3 εκατ. ευρώ, μετά από έγκριση της τακτικής ΓΣ των μετόχων στις 22 Μαϊου 2023, καθώς και από τα κέρδη της χρήσης 2023 προμέρισμα ποσού 13 εκατ. ευρώ μετά από απόφαση του ΔΣ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Κάτι που επιβεβαιώνει ότι η Online Delivery αποτελεί «όαση» και «κοπτήριο χρήματος» για τη μητρική, καθώς η τελευταία εξακολουθεί να “καίει χρήμα” παρά τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης. Είναι ενδεικτικό πως οι καθαρές ζημιές της μητρικής το 2023 ήταν 2,3 δισ ευρώ από σχεδόν 3 δισ ευρώ ένα χρόνο πριν. Ο κύκλος εργασιών πάντως αυξήθηκε πέρυσι σχεδόν κατά 1 δισ. ευρώ φθάνοντας τα 10,46 δισ ευρώ.

Σε ο,τι αφορά την Online Delivery τα Ίδια Κεφάλαια της στη λήξη της χρήσης ήταν 30,81 εκατ. ευρώ.

Επίσης οι εργαζόμενοι της έφθασαν τους 742, από 660 ένα χρόνο πριν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments