Podcasts | Pagenews Politics #48

Τσιάρας: Ο Μητσοτάκης έκανε τη ΝΔ ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι διεθνής συνομιλητής

06.07.2024 | 14:23

Listen On:

Τσιάρας: Ο Μητσοτάκης έκανε τη ΝΔ ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι διεθνής συνομιλητής

Την πεποίθησή του ότι η ΝΔ βγαίνει κερδισμένη από την πολιτική των διευρύνσεων, διατυπώνει ο κ. Κώστας Τσιάρας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παραχώρησε συνέντευξη στο Pagenews και την δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου και μίλησε για τα μεγάλα ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής και του χαρτοφυλακίου του.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών, ο κ. Κώστας Τσιάρας τόνισε πως «πρέπει να πιάσουμε το νήμα από την πραγματική άκρη. Η ΝΔ ήταν και πάλι νικήτρια της εκλογικής αναμέτρησης. Η καταγραφή ήταν μια γενικότερη ήττα της κεντροαριστεράς. Και ακόμη, υπήρξε μια ευρεία αποχή. Είναι η μεγαλύτερη εκλογική αποχή στο επίπεδο της μεταπολίτευσης. Και αυτό συνέβη, παρά τις προσπάθειες των πολιτικών κομμάτων να μεταπείσουν τους ψηφοφόρους. Είμαι βέβαιος ότι και τα υπόλοιπα κόμματα δεν είναι ικανοποιημένα από τα αποτελέσματα. Είναι ένα αποτέλεσμα που πρέπει να αναλύσουμε, χωρίς να θεωρείται ότι η ΝΔ έχασε την πολιτική κυριαρχία της. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε πως έλαβε τα μηνύματα και προέβη στην ανάληψη πρωτοβουλιών. Πρέπει ωστόσο να επισημάνουμε ότι έχουμε πραγματοποιήσει μεγάλα βήματα προόδου κατά τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα από χώρα παρίας της Ε.Ε. είναι πλέον πρωταγωνίστρια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι διεθνής συνομιλητής. Η χώρα μας ζει μια πολύ καλή πραγματικότητα με βάση τις εξελίξεις. Αν κάνουμε μια σύγκριση με το πού βρισκόμασταν, διαπιστώνουμε ότι η χώρα μας έχει σημειώσει τεράστια βήματα βελτίωσης και προόδου».

Στη συνέχεια, κληθείς να τοποθετηθεί τις εσωκομματικές αντιδράσεις μετά τις εκλογές, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε πως «η ΝΔ είναι ένα βαθιά δημοκρατικό κόμμα. Το έχουμε αποδείξει σε πολλές στιγμές. Οι αποφάσεις στις Κ.Ο. λαμβάνονται μετά από διεξοδικές και δημοκρατικές συζητήσεις. Στη ΝΔ, έχουμε την τεράστια δημοκρατική κατάκτηση να συζητάμε διεξοδικά και δημοκρατικά. Οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να καταθέτουν τις απόψεις τους. Η ΝΔ επί Κυριάκου Μητσοτάκη έχει καταφέρει να διευρυνθεί και να απευθύνεται στο σύνολο σχεδόν του πολιτικού φάσματος. Ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ κατάφερε να κάνει τη ΝΔ ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα. Κατάφερε να ανατρέψει δεδομένα και να μας οδηγήσει σε σπουδαίες εκλογικές καταγραφές. Η ΝΔ πρέπει να είναι ένα ευρύ πολυσυλλεκτικό κόμμα. Είμαστε σε μια εποχή που τα κόμματα πρέπει να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στις ανάγκες των πολιτών. Η εποχή έχει αλλάξει και τα μηνύματα των καιρών τα έχει λάβει πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για τη ΝΔ υπάρχουν ορισμένες κόκκινες γραμμές και κάποιες συμπεριφορές δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές. Αυτή είναι η βασική θέση της ΝΔ».

Μιλώντας για πιθανές αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κύριος Κώστας Τσιάρας επισήμανε πως «πρέπει να συμφωνήσουμε σε ορισμένες παραδοχές. Ο πρωτογενής τομέας είναι ένας τομέας αιχμής, ο οποίος αφορά σε δύο εκατομμύρια ανθρώπους. Οι αγρότες δικαιολογούνται να παραπονούνται για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). Αυτή έρχεται να αντιμετωπίσει διαφορετικά ζητήματα. Το ενδιαφέρον της Ε.Ε. για τα γεωργικά αγαθά είναι πραγματικά μεγάλο. Όμως, όλα τα προβλήματα λύνονται με τον διάλογο. Και εμείς θέλουμε να προωθήσουμε τον διάλογο με τον γεωργικό τομέα. Η αγροτική γη πρέπει επιτέλους να αποκτήσει ταυτότητα. Είναι πολύ σημαντικό να μιλήσουμε για ταυτότητα γης μες στο επόμενο διάστημα. Πρέπει να προσαρμοστούμε στη συζήτηση για την παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα. Είναι ανάγκη να βάλουμε κάποιους στόχους για την επόμενη περίοδο. Είναι ένα από τα στοιχήματα, που έχω θέσει για τον εαυτό μου».

Ακόμη, αναφερόμενος στην αποζημίωση των πληγέντων από φυσικές καταστροφές, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε πως «αυτό που έζησε η Θεσσαλία με τον Daniel είναι μια πραγματικά ανείπωτη καταστροφή. Είναι η πιο μεγάλη φυσική καταστροφή. Πιο πριν υπήρξε ο Ιανός. Η κυβέρνηση κινήθηκε άμεσα. Οι πολίτες αισθάνθηκαν ότι υπήρξε μια οργανωμένη πολιτεία, αν και ομολογώ ότι υπήρξαν σημαντικά προβλήματα. Ένας ολόκληρος οργανισμός υπερέβαλε εαυτόν. Βέβαια, δεν έγιναν όλα. Αλλά δεν πρέπει να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι όλα μπορούν να γίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη, από τη μια ημέρα στην άλλη. Έχουμε την υπομονή να συνεχίσουμε το έργο μας, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να πειστούν οι πολίτες ότι απέναντί τους έχουν μια κυβέρνηση που είναι έτοιμη να σταθεί στο πλάι τους. Είμαστε δίπλα στον κόσμο του μόχθου. Είμαστε δίπλα σε όλους αυτούς, που κάνουν μια πραγματικά δύσκολη εργασία και οι οποίοι προσφέρουν ένα τόσο σημαντικό έργο στην ελληνική κοινωνία», είπε καταλήγοντας ο κ. Κώστας Τσιάρας.