Πολιτική

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με προβλήματα για δυνατούς λύτες

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με προβλήματα για δυνατούς λύτες

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΑΝΤΡΕΙ ΠΛΕΝΚΟΒΙΤΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβληματίζεται μπροστά στα διαδοχικά γεγονότα που ταράζουν την κυβέρνηση, αλλά και τα προϋπάρχοντα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Τέσσερις εβδομάδες ύστερα από ένα «δύσκολο» για τη ΝΔ εκλογικό βράδυ, είναι εμφανής η δυσκολία του Μαξίμου να κλείσει στον χρόνο που θέλει τις πληγές των ευρωεκλογών, ώστε να σηματοδοτηθεί, κατά τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη, η «αφετηρία δυναμικής επανεκκίνησης προς την τριετία που ακολουθεί».

Οι ανισορροπίες στον κυβερνητικό και κομματικό χώρο, μαζί με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, όπως η οικονομική δυσκολία και η ανασφάλεια, δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα που απασχολεί τον πρωθυπουργό. Αυτή η πραγματικότητα αντιτίθεται στην εικόνα της κανονικότητας που προσπαθεί να προβάλει η κυβέρνηση. Τα γεγονότα που ακολούθησαν, όπως οι επικρίσεις από πρώην πρωθυπουργούς και βουλευτές για τις πολιτικές επιλογές και τις κυβερνητικές αποφάσεις, καθώς και η χειροδικία του πρώην υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, έριξαν ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Μετά την προειδοποίηση του πρωθυπουργού προς όσους θεωρούν ότι βλέπουν τα πράγματα από ψηλά, η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με την αποκάλυψη της απαράδεκτης συμπεριφοράς του Αυγενάκη στο αεροδρόμιο και αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει την κατάσταση επειγόντως. Αυτό έδωσε νέο υλικό για την κατηγορία της αλαζονείας της εξουσίας, ενώ η πολιτική αντιπαράθεση εστιάζεται πλέον στον τρόπο αντίδρασης έναντι ενός πρώην στελέχους της Νέας Δημοκρατίας.

Στις αντιπολιτευτικές εγκλήσεις για «μισή διαγραφή» (καθώς ο Αυγενάκης δεν παραδίδει την έδρα του, διαγράφηκε από την ΚΟ, όχι από μέλος της ΝΔ), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολίασε με νόημα ότι «συμπεριφορές του ‘ξέρεις ποιος είμαι εγώ’, είναι η πρώτη και η κυριότερη αντένδειξη για να είναι κάποιος μέλος μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή εκ νέου υποψήφιος» ενώ αντεπιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με την αποστροφή ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» και με έμμεσες αναφορές στον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να προχωρήσει γρήγορα στο εσωτερικό μέτωπο που άνοιξαν Σαμαράς και Καραμανλής. Ο Παύλος Μαρινάκης επισημαίνει ότι δεν πρέπει να επιστρέψουμε στις εποχές του διχασμού και της ταμπέλας και ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Παράλληλα, το Μαξίμου αντιμετωπίζει την εσωτερική κριτική και επικεντρώνεται στη διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων, με την ακρίβεια να παραμένει το κύριο πρόβλημα.

Οι πολίτες αναφέρουν την ανεργία και την εγκληματικότητα ως δύο σημαντικά θέματα στη νεοδημοκρατική ατζέντα. Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, οποιαδήποτε θετικά νέα πρέπει να αντικατοπτρίζονται στην καθημερινή ζωή των πολιτών για να αλλάξει το κλίμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι μειώσεις τιμών, ειδικά στα σούπερ μάρκετ, είναι ένα θετικό βήμα, αναφέροντας ότι το κόστος ζωής ήταν πρόβλημα για πολλά νοικοκυριά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments