Πολιτική

Κασσελάκης: “Καρφί” σε Τσίπρα – Κανείς δεν μιλά εξ ονόματός μου, δεν θέλω δίπλα μου κόλακες

Κασσελάκης: “Καρφί” σε Τσίπρα – Κανείς δεν μιλά εξ ονόματός μου, δεν θέλω δίπλα μου κόλακες

Πηγή Φωτογραφίας: [370616] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, για πρώτη φορά μετά τις Ευρωεκλογές.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που διεξάγεται σε γνωστό ξενοδοχείο, μίλησε κάνοντας την εναρκτήρια ομιλία της διαδικασίας, ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι πρέπει να εκσυγχρονιστεί, να ανανεωθεί και να ενδυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να γίνει το κόμμα πιο λειτουργικό και πιο φιλόξενο για εκατομμύρια προοδευτικούς πολίτες. Για τις συγκλίσεις τόνισε ότι πρέπει να γίνονται συντεταγμένα και με διαφάνεια και με σεβασμό στην αυτοτέλεια των υφιστάμενων σχημάτων. Τόνισε πως λέει όχι σε συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες. «Ενώσεις διά της απλής συγκολλήσεως δεν κέρδισαν ποτέ ένα κόμμα που κυβερνά, όσο διεφθαρμένο κι αν ήταν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε το χρήμα μπορεί να κερδίσει για λίγο την αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο όπου μπορεί να το κάνει για τρεις συνεχόμενες φορές και αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι έπαιξαν ρόλο για να «κοντύνουμε τον κ. Μητσοτάκη στο 28%».

Δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα «κανονικό κόμμα εξουσίας», κέρδισε εκλογικά και έγινε κυβέρνηση με την εντολή να τα αλλάξει όλα και για τη μη υλοποίηση αυτής της εντολής έχασε, ενώ ανέφερε για τους αποχωρήσαντες προς τη Νέα Αριστερά χωρίς να την κατονομάσει, ότι η κομματική νομεκλατούρα έδινε μάχες για την καθημερινή της επιβίωση χωρίς να υλοποιεί την εντολή «αλλάξτε τα όλα» και αναρωτήθηκε «που βρίσκονται τώρα» για να συμπληρώσει ότι απολαμβάνουν τις βουλευτικές τους έδρες και τη βουλευτική αποζημίωση.

Με τις προτάσεις στη Βουλή για σύγκρουση με όλα τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την ατζέντα για τις συγκλίσεις, είπε ο κ. Κασσελάκης.

Κοινωνική απαίτηση είναι μια γνήσια προοδευτική κυβέρνηση που δεν θα θεωρεί ταξικούς αντίπαλους ένα εκατομμύριο ελευθεροεπαγγελματίες, μικρομεσαίους, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ότι η αριστερά είναι τρόπος ζωής και όχι τρόπος για να βιοπορίζεσαι.

Αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση για ένα κράτος δικαίου, αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο, που θα φέρει πίσω τα παιδιά μας και θα επιτρέψει να γεννιούνται πολλά νέα παιδιά. Επίσης η εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης της δημογραφικής κρίσης, που απειλεί την υπόσταση της πατρίδας μας που δεν λύνεται με επιδόματα.

Μίλησε για τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς κλιματικής αλλαγής και κρίσης και τις πολύπλευρες επιπτώσεις της. Μίλησε για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, γιατί αν οι κουρασμένοι από τα ψέματα των πολιτών, πολίτες πήγαιναν να ψηφίσουν η ακροδεξιά θα ήταν ασήμαντη εκλογικά. Αν δεν κάνουμε κάτι γι’ αυτό, σημαίνει ότι θα κυβερνά η αποχή, δηλαδή θα κυβερνούν οι διεφθαρμένοι, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη θέση της Ελλάδας στον κόσμο και τις σχέσεις γειτονίας της. Χαρακτήρισε υποκρισία ότι ο κ. Σαμαράς υπέγραφε έγγραφα όπου η Β. Μακεδονία (πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών) ως προς το θέμα της ονομασίας της αναφέρονταν ως «Μακεδονία» και για την Τουρκία ότι είναι μία χώρα με έναν συμπαθή λαό που όμως την κυβερνά ένα καθεστώς με αναθεωρητικές αντιλήψεις.

Αναλυτική αναφορά έκανε στα οικονομικά του κόμματος και της λειτουργίας των μέσων του. «Δεν έχουμε καμία οφειλή σε τράπεζα» δήλωσε ο κ. Κασσελάκης.

«Έχει έρθει η ώρα τα όργανα του κόμματος να πάρουν αποφάσεις για τα ιστορικά μέσα και για το λόγο αυτό θα συγκληθεί την επόμενη εβδομάδα η Πολιτική Γραμματεία», είπε χαρακτηριστικά.

Το σύστημα Μητσοτάκη είχε στόχο να «δολοφονήσει» την προσωπικότητά του, την ίδια ώρα συγκαλύπτονται υποκλοπές και μονταζιέρες. Θεώρησα ότι επειδή έλεγα την αλήθεια θα ήταν αρκετό, αλλά δεν είχα διαβάσει Μπρεχτ που ανέφερε και τους τρόπους που αυτό μπορούσε να αποδώσει.

«Είμαι ένας 36χρονος νέος άνθρωπος που έχει δημοσιοποιήσει όλες του τις επιλογές», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης και τόνισε ότι από την αρχή αναφέρθηκα στο Πόθεν Έσχες μου και αυτοί που κυβερνούν παρέτειναν την ημερομηνία υποβολής του για τους εαυτούς του και ποιος ξέρει τι θέλουν να κρύψουν, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης, μαζί με αυτόν να δημοσιοποιήσουν αύριο τις δηλώσεις τους.

Δεν έχω μυστικούς κύκλους, η τοξικότητα δεν με εκπροσωπεί, δεν την θέλω, τόνισε αναφερόμενος σε θέματα εσωτερικών αντιπαραθέσεων και ανέφερε ότι έγιναν αρκετές συνεδριάσεις της Κ.Ε. και πολύ περισσότερες της Π.Γ. Συμπλήρωσε ότι δεν θα επιτρέψω σε κανένα οποιαδήποτε προσπάθεια «ρευστοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ και πως «χρωστάμε μία μεγάλη νίκη στο λαό μας και στην ιστορία μας».

Προανήγγειλε αλλαγές από την επιτροπή καταστατικού για περιορισμό της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της διαφάνειας, εξοικονόμηση στα οικονομικά κόστη, οργανωτικές αλλαγές κλπ

Τόνισε ότι πολλά από αυτά που αναφέρει είναι ιδέες, συνεπώς μέσα από το διάλογο μπορούν να αλλάξουν και πως θα γίνει η απαραίτητη διαβούλευση στις κομματικές διαδικασίες.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, είναι η πρόταση του Σ. Κασσελάκη να γίνει το καταστατικό συνέδριο που θα αποφασίσει τις όποιες αλλαγές.

Η κοινωνία μας παρακολουθεί και ή θα προχωρήσουμε όλοι μαζί και θα κερδίσουμε ή θα μείνουμε πίσω και η κοινωνία θα μας ξεπεράσει, τόνισε ο κ. Κασσελάκης και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας «Πάμε όλοι μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ ισχυρό και πρωταγωνιστή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments